Πως να χρησιμοποιείς το Lifting Balm: Lash Expert’s 5 Tips

Το Lifting Balm είναι ένα προϊόν που κάθε lash artist πρέπει οπωσδήποτε να έχει, και επειδή είναι τόσο δημοφιλές, δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις για αυτό κάθε εβδομάδα. Η Francien Vermeer, πρώην Head Trainer στη Mrs.Highbrow και τώρα ιδιοκτήτης του κέντρου First Expression, είναι μεγάλος θαυμαστής του και είναι έτοιμη να μοιραστεί τα tips της για ακόμα καλύτερα lash lifts!

 

Lifting Balm & Κόλλα για Lash Lift :

 

Το Mrs.Highbrow Lifting Balm ή αλλιώς Glue Balm, είναι από τις τελευταίες καινοτομίες στο χώρο του Lash Lift. Έχει μία μοναδική φόρμουλα, η οποία δεν στεγνώνει τελείως, επιτρέποντας τις συνεχείς προσαρμογές στις βλεφαρίδες όπου χρειάζεται.

Για λεπτές βλεφαρίδες είναι η καλύτερη εναλλακτική της κλασικής κόλλας, αλλά η Francien μας αποκαλύπτει ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζει το Balm και την κόλλα μαζί! Ένα άλλο θετικό του Lifting Balm είναι ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά έλαια.

Η Francien χρησιμοποιεί συχνά Lifting Balm και Adhesive στο Lash Lift και μοιράζεται μαζί μας το πως:

Πρώτα, κολλάμε τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι χρησιμοποιώντας Lash Elevation Brush ή  Υ-Lifting Tool.

  1. Χρησιμοποιώντας ένα Silicon Lamination Tool, εφαρμόστε το Lifting Balm στις βλεφαρίδες.
  2. Κατά την εφαρμογή, είναι πιο εύκολο να εργάζεστε τμηματικά, μιας και δουλεύετε μισής ίντσας περιοχές με το Lifting Brush. Σιγουρευτείτε ότι όλες οι βλεφαρίδες είναι καλά κολλημένες στο σιλικονάκι.

Francien : “Στην συνέχεια, τοποθετώ λίγη από την κλασσική κόλλα στις άκρες των βλεφαρίδωνστα τελευταία 2 mm μόνο – με αυτό το τρόπο οι βλεφαρίδες σταθεροποιούνται ακόμα καλύτερα και δεν χαλαρώνουν!”  

 

΄΄Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε λίγο πιο έξω το Step 2 απ’ ότι είχαμε τοποθετήσει το Step 1΄΄

 

 

Όταν οι βλεφαρίδες είναι κολλημένες στο σιλικονάκι, εφαρμόστε το Step 1 και αφήστε το να δράσει. Η Francien τονίζει, “Αφαιρούμε το Step 1 με μια στεγνή μπατονέτα. Οι βλεφαρίδες θα μείνουν κολλημένες στο σιλικονάκι, χρησιμοποιώντας το Lifting Balm και την κόλλα, εάν προσέξουμε κάποια πράγματα.”

Πιο συγκεκριμένα :

  • Διαλέξτε το σωστό μέγεθος σιλικονάκι.
  • Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα Lifting Balm (μη το τσιγκουνεύεστε!).
  • Για δυνατές, σκληρές βλεφαρίδες, χρησιμοποιήστε την κλασσική κόλλα τα τελευταία 2-3mm της βλεφαρίδας.

 

Αφού αφαιρέσετε το Step 1, εφαρμόστε το Step 2. Στο Step 2 είναι πολύ σημαντικό να απλώνετε τη lotion σε μεγαλύτερη επιφάνεια από εκείνη που έχετε τοποθετήσει το Step 1 – έτσι θα καλύψετε και σημεία της τρίχας στα οποία έχει μετακινηθεί το Step 1.”, λέει η Francien.

“Μετά το Step 2, μπορείτε να βάψετε τις βλεφαρίδες. Μετά την βαφή – ή εάν επιλέξετε να μην κάνετε βαφή – εφαρμόστε την θεραπεία Shine Repair για να προσφέρετε ενυδάτωση & αναδόμηση στις βλεφαρίδες αλλά και να κλειδώσετε το αποτέλεσμά σας και να μπορεί ο πελάτης σας να βαφτεί, να πλυθεί, να κολυμπήσει, ακόμα και να κάνει σάουνα κατευθείαν μετά το ραντεβού”.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη θεραπεία εκτός του Shine Repair, μπορείτε να κλείσετε το Lash Lift σας, πλένοντας με το Neutralizing After Lift Foam, το οποίο επίσης κλειδώνει το αποτέλεσμα του Lash Lift.

 

Τα 5 tips για το Lifting Balm που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις :

 

  1. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αρκετή ποσότητα!! Μην τσιγκουνεύεστε το Lifting Balm
  2. Δουλέψτε σε sections του μισού εκατοστού (0.5 cm).
  3. Χρησιμοποιείστε το Lifting Tool ή το Lash Elevation Brush για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες.
  4. Όταν οι βλεφαρίδες είναι τέλεια κολλημένες στο σιλικονάκι, εφαρμόστε επιπλέον ποσότητα Lifting Balm και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αυτό θα μας εξασφαλίσει ότι οι βλεφαρίδες θα μείνουν πάνω στο σιλικονάκι.
  5. Χρησιμοποιήστε κόλλα στις άκρες των βλεφαρίδων, για να τις σταθεροποιήσετε τέλεια τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι και αφήστε την να στεγνώσει καλά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, καθώς η κόλλα είναι αυτή που θα κρατήσει σταθερά στη θέση τους τις βλεφαρίδες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Σε περιπτώσεις που οι βλεφαρίδες είναι πάρα πολύ κοντές ή πάρα πολύ μακριές και σκληρές, τότε συνίσταται η χρήση ΜΟΝΟ της κόλλας για ολόκληρη τη εφαρμογή, καθώς είναι πιο δυνατή από το Lifting Balm και θα έχουμε πιο σωστό αποτέλεσμα.

 

Lash Elevation Brush: Πλεονεκτήματα :

 

Το αγαπημένο μας εργαλείο – Lash Elevation Brush. Τι το ιδιαίτερο έχει??? Αρχικά έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Lash Lift!

 

  • Είναι κατασκευασμένο με απαλές, πολύ πυκνές τρίχες. Έτσι είναι εύκολο και γρήγορο στη χρήση και θα κολλήσετε τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι σε χρόνο μηδέν.
  • Είναι απίστευτα αποτελεσματικό στο διαχωρισμό και το κόλλημα των βλεφαρίδων στο σιλικονάκι.
  • Αποτελεί μια πιο ήπια εναλλακτική στο πλαστικό ή μεταλλικό εργαλείο.
  • Μετά από κάθε χρήση, μπορεί να καθαριστεί με νερό ή καθαριστικό για πινέλα και να αποστειρωθεί.
  • Με το Lash Elevation Brush μπορείς να κάνεις αμέτρητες εφαρμογές και να μην απορρίπτεις πλαστικό. Έτσι συμβάλλεις στη προστασία του περιβάλλοντος!

Η εφαρμογή με το Lash Elevation Brush δεν διαφέρει από τον τρόπο εφαρμογής με το κλασσικό Lash Lift tool.

  1. Τοποθετήστε το σιλικονάκι στη σωστή θέση του βλεφάρου.
  2. Με το Lash Elevation Brush,κολλήστε τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι.

Εκτός από την σωστή επιλογή κόλλας, Lifting Balm και πινέλου, η Francien επισημαίνει ότι εξίσου σημαντικό είναι και το να επιλέξουμε το σωστό σιλικονάκι και στο σωστό μέγεθος.

Francien: “Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και μεγέθη silicon shields στην αγορά για όλους τους τύπους βλεφαρίδων. Φροντίστε να επιλέξετε το σωστό σχήμα και μέγεθος για τον πελάτη σας. Τα ανατομικά σιλικονάκια που εφαρμόζουν χωρίς κόλλα στο βλέφαρο, είναι ότι καλύτερο υπάρχει τελευταία στο χώρο του Lash Lift

Ανατομικά silicon shields

 

                                         

 

 

 

 

 

 

Lash Lift Aftercare :

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο πελάτης να είναι πολύ προσεκτικός τις πρώτες 24 ώρες (ίσως και 48) μετά την υπηρεσία. Αυτές οι πρώτες 24 ώρες είναι κρίσιμες καθώς οι λοσιονς ακόμα ”λειτουργούν” και εάν ο πελάτης μας δεν είναι προσεκτικός, το Lash Lift ίσως επηρεαστεί και χάσει την έντονη καμπύλη του.

Tips για τους πελάτες :

  • Να αποφύγουν το ντους, τον ατμό, τη σάουνα και την θερμότητα;
  • Να μην χρησιμοποιούν makeup στα μάτια και στην περιοχή γύρω από αυτά;
  • Να αποφύγουν την χρήση makeup remover γύρω από τα μάτια;
  • Να μην τρίβουν τα μάτια και να προσέχουν ιδιαίτερα την περιοχή γύρω από αυτά;
  • Να μην βουρτσίζουν τις βλεφαρίδες το πρώτο 24ωρο – ακόμα και εάν αυτές είναι κολλημένες μεταξύ τους!
  • Επιπλέον, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν απλή μάσκαρα ή μάσκαρα θρέψης όπως η Lash BFF και όχι αδιάβροχη μάσκαρα, καθώς η τελευταία αφυδατώνει τις βλεφαρίδες και χρειάζεται να τρίβουμε επίμονα για να την αφαιρέσουμε.

Όλα τα παραπάνω για το Aftercare ισχύουν όταν ΔΕΝ χρησιμοποιούμε το Shine Repair ή τον Neutralizing After Lift Foam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : Mrs HighBrow Professional

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top