Φροντίδα στο Σπίτι για Lash Lift & Lash Extensions

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Lash Lift
Διαφορές μεταξύ προϊόντων τροφής και θρέψης για τις βλεφαρίδες και ορού για βλεφαρίδες
Brow Lift
          Brow Styling Balm
EyeLash Extensions
          Πρώτες 24 ώρες μετά την τοποθέτηση
          Μετά τις 24 ώρες από την τοποθέτηση
          Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι οροί των βλεφαρίδων μαζί με τα extensions?

 

Lash Lift

 

Οι οδηγίες που δίνονται για την φροντίδα στο σπίτι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς οι επιδράσεις που έχουν οι “δυνατές” και οι πιο ήπιες/απαλές lotions ποικίλλουν όπως η μέρα με τη νύχτα. Δείτε ΕΔΩ τις διαφορές μεταξύ προϊόντων διαφόρων εταιρειών.

Εάν χρησιμοποιούνται “δυνατές” lotions για τη θεραπεία, οι πελάτες πρέπει να χρησιμοποιούν θρεπτικά προϊόντα στο σπίτι για να αποτρέψουν τις βλεφαρίδες να γίνουν πιο λεπτές και αφυδατωμένες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα Lash Lift της αγοράς, τα δικά μας είναι τόσο ήπια που ΤΙΠΟΤΑ δεν θα συμβεί στις βλεφαρίδες των πελατών σας εάν δεν χρησιμοποιούν ειδικά θρεπτικά προϊόντα στο σπίτι. Οι βλεφαρίδες τους δεν θα αφυδατωθούν θα είναι ακριβώς το ίδιο υγιείς όπως πριν. Ωστόσο αν οι πελάτες σας θέλουν να βοηθήσουν τις βλεφαρίδες τους να γίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από ότι πριν την θεραπεία, παρακάτω θα δείτε τα προϊόντα που θα πρέπει να τους προτείνετε:

 

Διαφορές μεταξύ προϊόντων τροφής και θρέψης για τις βλεφαρίδες και ορού για βλεφαρίδες

 

Τα προϊόντα περιποίησης Lash Lift πρέπει να θρέφουν τις βλεφαρίδες αφού οι «δυνατές” lotions  τις αφυδατώνουν. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των προϊόντων τροφής/θρέψης για τις βλεφαρίδες και ορών.

Τα προϊόντα τροφής/θρέψης για τις βλεφαρίδες είναι (συνήθως) κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά χωρίς την προσθήκη χημικών. Σκοπός τους είναι να παρέχουν στις βλεφαρίδες θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να γίνουν πιο δυνατές και υγιείς, αλλά δεν μεγαλώνουν πολύ περισσότερο. Το πιο κοινό προϊόν τροφής/θρέψης για τις βλεφαρίδες είναι το καστορέλαιο.

Οι οροί για τις βλεφαρίδες (με τη βοήθεια χημικών ουσιών) επεκτείνουν τον κύκλο ανάπτυξης των βλεφαρίδων και έτσι κάνουν τις βλεφαρίδες να μεγαλώνουν περισσότερο από ότι φυσικά. Δυστυχώς τα περισσότερα σέρουμ παρέχουν ελάχιστη έως καθόλου τροφή/θρέψη στις βλεφαρίδες για να γίνουν πιο υγιείς και δυνατές. Γι’ αυτό δίνουν μία πιο όψη στις βλεφαρίδες σαν ιστός αράχνης, δηλαδή είναι πιο μακριές αλλά τόσο λεπτές όσο πριν. Υπάρχει μία ευρέως διαδεδομένη παρανόηση ότι οι οροί αναπτύσσουν ΝΕΕΣ βλεφαρίδες διότι ξυπνούν αδρανείς θύλακες των βλεφαρίδων. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των ορών βλεφαρίδων δεν κάνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, απλώς μεγαλώνουν τις υπάρχουσες βλεφαρίδες τόσο πολύ, ώστε οι βλεφαρίδες που ήταν πριν κοντές τώρα έχουν γίνει αντιληπτές κάνοντας τες να δείχνουν ως νέες βλεφαρίδες.

Διαβάστε ΕΔΩ την χημεία στα διάφορα.

Όταν επιλέγουν προϊόντα φροντίδας για το σπίτι οι πελάτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους αυτές τις διαφορές για να επιλέγουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους κάθε φορά. Εάν η πρόθεση είναι και να θρέψουμε τις βλεφαρίδες και να τις μακρύνουμε περισσότερο, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείται και ορός και προϊόν τροφής/θρέψης. Και τα δύο προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το βράδυ καθώς το σώμα μας αναπτύσσεται και αναζωογονείται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν κοιμόμαστε.

 

Brow Lift

 

Οι Lifting Lotions αφυδατώνουν το δέρμα κάτω και γύρω από τα φρύδια, επομένως είναι πολύ σημαντικό να το ενυδατώνουμε στο σπίτι μετά την θεραπεία. Αντί να χρησιμοποιήσετε απλή κρέμα προσώπου θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε μία η οποία θα κάνει καλό και στα φρύδια σας.

Ο πρωταρχικός σκοπός του Brow Lift είναι να δώσει στα φρύδια μία πιο γεμάτη όψη και καλύψει τις άδειες περιοχές με κενά. Τα φρύδια μετά το Brow Lift είναι πολύ απαλά για αυτό θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε ένα styling gel για να διατηρηθούν χτενισμένα όπως τα θέλετε. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν Brow Lift χρησιμοποιούν styling gel αποφάσισα να το εξελίξω και να το κάνω 2 σε 1. Η φόρμουλα του Brow BFF κάνει τις τρίχες των φρυδιών πιο γεμάτες (μεγαλώνει τη διάμετρο τους) επομένως η καθημερινή χρήση θα ενισχύσει το Brow Lift.

Οι οροί δεν συνιστώνται για τα φρύδια γιατί το πρόβλημα των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι τα φρύδια τους δεν είναι αρκετά γεμάτα, που σημαίνει ότι η πυκνότητα των τριχών είναι το θέμα και όχι το μήκος. Απεναντίας το να έχουμε μακριές τρίχες στα φρύδια μας περιορίζει όσον αφορά το πόσο μπορούμε να σηκώσουμε τα φρύδια χωρίς να τα κουρέψουμε.

 

Brow Styling Balm

 

Παρουσιάζουμε το Brow Styling Balm – ένα απαραίτητο home care προϊόν για τους πελάτες σας με Brow Lamination. Αυτό το βάλσαμο είναι το μυστικό σας για άψογα φρύδια μεταξύ των ραντεβού, σχεδιασμένο να παρατείνει το αποτέλεσμα της υπηρεσίας του Brow Lamination. Η σύσταση του Brow Styling Balm σας διασφαλίζει ότι θα διατηρήσουν τα εκπληκτικά τους αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Η επαγγελματική του φόρμουλα μεταμορφώνει τα φυσικά φρύδια. Χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν τακτικά, θα βιώσουν ένα διαρκές αποτέλεσμα Brow Lamination effect που θα τους εντυπωσιάσει. Το Retailing Brow Styling Balm στους πελάτες σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε τις λιανικές πωλήσεις σας και να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν άψογα φρύδια με το Brow Styling Balm.

 

EyeLash Extensions

 

Πρώτες 24 ώρες μετά την τοποθέτηση

 

Το 90% των μορίων της κόλλας στεγνώνει σε περίπου 2 λεπτά μετά την τοποθέτηση του extension στην φυσική τρίχα. Το υπόλοιπο 10% μετά από 24 ώρες. Αν χρησιμοποιήσετε το Superbonder μας 2 λεπτά αφού τελειώσετε την εφαρμογή, θα επιταχύνετε την διαδικασία τόσο πολύ που το υπόλοιπο 10% θα στεγνώσει σε μόλις 3 λεπτά.

Αποφύγετε να αγγίζετε τις βλεφαρίδες έως ότου ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός της κόλλας. Εάν δεν το κάνετε, θα μειωθεί ο χρόνος που θα διατηρηθούν τα extensions, επειδή το κυανοακρυλικό δεν έχει φτάσει στην πλήρη του ισχύ και η εμπόδιση της διαδικασίας πολυμερισμού θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην στεγνώσουν σωστά.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν χρησιμοποιήσετε το  Superbonder μετά την τοποθέτηση δεν θα πρέπει να πλύνετε τις βλεφαρίδες για να αποφύγετε την αποδυνάμωση των δεσμών της κόλλας. Επίσης συστήστε στους πελάτες σας να αποφεύγουν να αγγίζουν τις βλεφαρίδες τους και να τις βρέχουν για τις πρώτες 24 ώρες.

 

Μετά τις 24 ώρες από την τοποθέτηση

 

Το πιο σημαντικό για την φροντίδα των extension στο σπίτι είναι το καθημερινό τους πλύσιμο με ένα αφρώδες καθαριστικό, κάθε βράδυ. Η αποφυγή του πλυσίματος θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη απώλεια αυτών και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες των βλεφαρίδων, συνηθέστερα σε βλεφαρίτιδα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αφρό ειδικά σχεδιασμένο για extensions για να διασφαλίσετε ότι οι βλεφαρίδες σας είναι όσο καθαρές χρειάζεται να είναι και τα συστατικά του αφρού να μην επηρεάζουν αρνητικά την κόλλα. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν για μωρά διότι :

  • Ερεθίζει τα μάτια. Περιλαμβάνει έναν παράγοντα που μουδιάζει και δεν αισθάνεστε τον ερεθισμό, ο οποίος όμως παραμένει εκεί
  • Αντιδρά με την κόλλα και έτσι μειώνει την αντοχή της

Ο καλύτερος αφρός για καθημερινή χρήση είναι αυτός που έχει ισορροπημένο PH. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε έναν συμπυκνωμένο και να τον πουλάτε στους πελάτες σας για να έχετε επιπλέον εισόδημα. Εάν δεν έχετε εσείς να τους διαθέσετε έναν αφρό για τις βλεφαρίδες τους δεν έχετε κανέναν έλεγχο στο τι χρησιμοποιούν στο σπίτι.

Λόγω της πυκνότητας τους τα extensions συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο σκόνη, βρωμιά, ρύπους και σμήγμα σε σύγκριση με τις φυσικές βλεφαρίδες. Είναι καλύτερα να τις πλένουμε με ένα Cashmere brush και όχι μόνο με τα χέρια διότι οι μακριές μαλακές του τρίχες καθαρίζουν όλα τα υπολείμματα πιο αποτελεσματικά.

Καλό θα είναι να εκπαιδεύσετε όλους τους πελάτες σας σχετικά με αυτό, καθώς πολλοί επαγγελματίες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό, ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως με το να αποφεύγουν να τις πλύνουν θα διατηρηθούν περισσότερο. Οι πελάτες με πολύ λιπαρό δέρμα θα πρέπει να τις πλένουν δύο φορές την ημέρα.

Συνιστώ να ενσωματώσετε στην τιμή της αρχικής σας εφαρμογής, αυτή του αφρού καθαρισμού και ενός Cashmere brush. Έτσι οι πελάτες σας είναι πιθανό να αρχίσουν αμέσως να φροντίζουν σωστά τις βλεφαρίδες τους και να αγοράσουν στο μέλλον από εσάς αυτά τα προϊόντα. Μία στο τόσο επικοινωνήστε με τους πελάτες σας να δείτε αν έχουν ακόμα αφρό καθαρισμού, αυτό θα αυξήσει τις λιανικές σας πωλήσεις και θα εξασφαλίσει ότι οι πελάτες σας χρησιμοποιούν ένα άριστο προϊόν για τις βλεφαρίδες τους και όχι κάτι που αγόρασαν από το φαρμακείο.

Είναι επίσης σημαντικό να βουρτσίζουν τις βλεφαρίδες τους καθημερινά. Μπορείτε να τους δώσετε δωρεάν το βουρτσάκι που χρησιμοποιήσατε κατά την τοποθέτηση είτε να προσφέρετε χαριτωμένα βουρτσάκια σε θήκη προς πώληση (Ατομικά Βουρτσάκια Μάσκαρα).

 

Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι οροί των βλεφαρίδων μαζί με τα extensions?

 

Το μήκος και το πάχος των extensions θα πρέπει να διαλέγεται προσεκτικά ώστε να μην βλάπτει τις φυσικές βλεφαρίδες. Όμως είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τις βλεφαρίδες που έχουν ήδη υποστεί φθορά δεν θα τις βοηθήσει ο ορός στο να δυναμώσουν ή να βγουν καινούργιες. Ο σκοπός του ορού είναι να επιμηκύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των τριχών με τεχνητό τρόπο ώστε να μακρύνουν πιο γρήγορα. Αντιθέτως, ένα προϊόν τροφής/θρέψης θα τις βοηθήσει να δυναμώσουν.

Η μόνη φορά που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας ορός βλεφαρίδων σε συνδυασμό με τα extensions είναι όταν οι φυσικές τρίχες είναι αρκετά κοντές για να τα κρατήσουν. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν θα ικανοποιήσουν τον πελάτη διότι θα μακραίνουν τις φυσικές τρίχες τόσο γρήγορα που τα extensions δεν θα δείχνουν σωστά.

 

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top