Brow Lift – Βήμα-Βήμα

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Αντενδείξεις
Συμβουλευτική
Βήμα 1 : Πλύντε τα φρύδια του πελάτη σας
Βήμα 2 : Εφαρμόστε Easy Lift
Βήμα 3 : Εφαρμόστε την Organic Lifting ή την Brow Curling Lotion
Βήμα 4 : Εφαρμόστε την Fixing Lotion (+μεμβράνη)
Βήμα 5 : Βαφή Φρυδιών
Βήμα 6 : Shine Repair
Βήμα 7 : Κερί/Κλωστή/Τσιμπιδάκι
Φροντίδα Στο Σπίτι

 

Αντενδείξεις

 

Όλες οι λοσιόν κατά τη διάρκεια του Brow Lamination αγγίζουν το δέρμα κάτω και γύρω από τα φρύδια. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην υπάρχουν καθόλου ερεθισμοί στο δέρμα.

 • Φάρμακα για την ακμή/ορμόνες και άλλα τοπικά φάρμακα – μπορεί να προκαλέσουν ξεφλούδισμα και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας.
 • Οποιοσδήποτε ερεθισμός του δέρματος ( ηλιακό έγκαυμα, ψωρίαση, ξηρότητα κ.λπ.)
 • Εξάρσεις
 • Σημάδια εκ γενετής
 • Κονδυλώματα
 • Προηγούμενη αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα Lash/Brow Lift και/ή βαφή – εάν υπάρχει ιστορικό αλλεργικής αντίδρασης στη βαφή, το Brow Lamination μπορεί ακόμα να πραγματοποιηθεί, ωστόσο το βήμα βαφής θα πρέπει να παραλειφθεί
 • Ξανθιστική – η ξανθιστική αφυδατώνει την τρίχα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερεπεξεργασία και υπερβολική μελάγχρωση μετά τη βαφή
 • Henna λιγότερο από 1 εβδομάδα πριν από το Brow Lamination – η χέννα αφυδατώνει την τρίχα και μπορεί να οδηγήσει σε υπερεπεξεργασία
 • Πρόσφατο τατουάζ φρυδιών – το δέρμα θα πρέπει να έχει επουλωθεί πλήρως πριν το Brow Lamination
 • Πρόσφατο πίλινγκ προσώπου – αφήστε τουλάχιστον μία εβδομάδα μεταξύ των θεραπειών
 • Botox ή Fillers – αφήστε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μεταξύ των θεραπειών
 • Spray tan – αφήστε τουλάχιστον 5 ημέρες μεταξύ των θεραπειών
 • Ηλιακό έγκαυμα – το δέρμα θα πρέπει να έχει επουλωθεί πλήρως πριν την θεραπεία
 • Ψείρες της κεφαλής
 • Αλωπεκία 

 

Συμβουλευτική

 

Είναι σημαντικό να εξηγήσετε στον πελάτη πώς λειτουργεί η υπηρεσία του Brow Lamination προκειμένου να εξαλειφθούν οι ψευδείς προσδοκίες. Το Brow Lamination δεν σταθεροποιεί τις τρίχες των φρυδιών στη θέση που τις χτενίζουμε όταν τελειώνουμε την θεραπέια, όπως συμβαίνει με τις βλεφαρίδες. Κάνει τις τρίχες των φρυδιών πιο απαλές και ευκολοδιαχείριστες. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να εξηγήσουμε ότι ο πελάτης θα εξακολουθεί να χρειάζεται να χρησιμοποιεί ένα τζελ φρυδιών για να χτενίζει τις τρίχες στην επιθυμητή θέση κάθε πρωί.

Μία από τις ερωτήσεις που τίθενται σχετικά με το Brow Lamination είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

 • Πόσο έχουμε αλλάξει την κατεύθυνση της τρίχας. Όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή τόσο πιο γρήγορα αρχίζουν να ξεθωριάζουν τα αποτελέσματα.
 • Πόσες τρίχες έχει ο πελάτης στην περιοχή των φρυδιών. Όσο περισσότερες τρίχες έχει τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια, επειδή η απώλεια μεμονωμένων τριχών δεν είναι τόσο αισθητή.
 • Φροντίδα στο σπίτι. Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν προιόντα θρέψης και styling gel για τα φρύδια τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Δεδομένου ότι τα φρύδια μπορούν να ανασηκωθούν και να βαφτούν για να φαίνονται κομψά ή γεμάτα , δείξτε στους πελάτες σας φωτογραφίες από διαφορετικές επιλογές για να διαλέξουν.

Μιλήστε στους πελάτες σας και για την φροντίδα στο σπίτι καθώς θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα τους.

 

Βήμα 1 : Πλύντε τα φρύδια του πελάτη σας

 

Καθαρίστε καλά τα φρύδια του πελάτη πριν από τη θεραπεία για να απαλλαγείτε από υπολείμματα μακιγιάζ, φυσικά έλαια κ.λπ. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που είναι ουδέτερο pH (όχι ισορροπημένο pH), καθώς αρχίζει να ανοίγει τα λέπια της τρίχας απαλά. Όταν χρησιμοποιείτε το Clean 11, φροντίστε να χρησιμοποιείτε τον επαγγελματικό αφρό φυσιολογικού ορού.

Σημείωση! Μην κάνετε απολέπιση φρυδιών πριν από το Brow Lamination για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Η εφαρμογή προϊόντων Brow Lamination σε τραυματισμένο δέρμα αυξάνει αισθητά τον ερεθισμό.

 

Βήμα 2 : Εφαρμόστε Easy Lift

 

Το Easy Lift έχει διπλή χρήση :

 1. Προετοιμάζει τα φρύδια για την υπηρεσία, κάνοντας τη δομή τους πιο εύκολα διαχειρίσιμη, ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε χωρείς τη χρήση κόλλας.
 2. Να ανοίγει πλήρως τα λέπια της τρίχας χωρίς να αφυδατώνει τη φυσική βλεφαρίδα, όπως γίνεται συνήθως με τα κοινά

Ανοίγοντας τα λέπια της τρίχας, διεισδύουν βαθύτερα οι lotions και έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα. Μην παραλείπετε αυτό το βήμα καθώς το προϊόντα μας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ χωρίς αυτό.

 

 

 

 

 

 

Το Easy Lift ενδείκνυται για χρήση σε συνδυασμό ΜΟΝΟ με τα Lash & Brow Lift προϊόντα της Ruthie Belle, καθώς ενισχύει την αποτελεσματικότητα της Lifting Lotion. Εάν χρησιμοποιηθεί κάποια lotion με “δυνατή” χημική σύσταση, μπορεί να προκληθεί ζημιά στις βλεφαρίδες. Διάβασε περισσότερα για τη χημεία του Easy Lift ΕΔΩ.

Εφαρμόστε το Easy Lift  με ένα Long Tappered Microbrush. Απλώστε όση ποσότητα χρειάζεται – ώστε να καλυφθούν όλες οι τρίχες των φρυδιών (ειδικά τις μικρές δυνατές ατίθασες τρίχες) αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια. Το προϊόν χρειάζεται 30 δευτερόλεπτα να δράσει και δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί ή να αφαιρεθεί. Μην πιέζετε έντονα όταν εφαρμόζετε το προϊόν καθώς μας ενδιαφέρει να δράσει στις τρίχες και όχι στο δέρμα.

 

Βήμα 3 : Εφαρμόστε την Lifting ή την Brow Curling Lotion

 

Και οι 2 lotions μας χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο.

Σκοπός της curling lotion είναι να μαλακώσει την κερατίνη στο εσωτερικό τη τρίχας, ώστε να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Η κατεύθυνση της τρίχας του φρυδιού δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα, επομένως δεν έχει καμία σημασία εάν θα είναι χτενισμένες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Διαβάστε περισσότερα για την χημεία της Curling Lotion ΕΔΩ .

Ο χρόνος επεξεργασίας της Lifting Lotion εξαρτάται από το πάχος της τρίχας και πόσο πρέπει να αλλάξει η κατεύθυνσή της. Όσο πιο παχιά είναι η τρίχα ή όσο περισσότερο πρέπει να αλλάξει η κατεύθυνση της, τόσο περισσότερο χρόνο επεξεργασίας χρειαζόμαστε.

Οι τρίχες του κάτω μέρους του φρυδιού, συνήθως μεγαλώνουν προς τα πάνω και αυτές που βρίσκονται στο πάνω μέρος, προς τα κάτω. Το πάνω μέρος του φρυδιού έχει επίσης πολλές που μεγαλώνουν σε άναρχες κατευθύνσεις και δύσκολα τιθασεύονται. Αυτό σημαίνει ότι οι τρίχες στο πάνω μέρος του φρυδιού είναι πιο δύσκολο να επεξεργαστούν και να αλλάξουν κατεύθυνση.

Ξεκινήστε την εφαρμογή της Lifting Lotion από το πάνω μέρος του φρυδιού, δηλαδή από εκεί που οι τρίχες χρειάζονται περισσότερο χρόνο επεξεργασίας. Καλύψτε το φρύδι με μια καλή ποσότητα προϊόντος.

Απλώστε τη lotion προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να καλύψει σωστά τις ρίζες.

Εφαρμόστε περισσότερη ποσότητα εάν χρειάζεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Οι lotions μας είναι τόσο ήπιες που χρειάζεστε να καλύψετε καλά τα φρύδια προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά. Είναι πολύ διαφορετικές σε σύγκριση με τις “δυνατές” λοσιόν και αν χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα χρησιμοποιείτε με τις “δυνατές” λοσιόν, τα φρύδια δεν θα αλλάξουν κατεύθυνση!

Μην τρίβετε τις lotions στο δέρμα για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς και εστιάστε στο να καλύψετε σωστά τα φρύδια από τη ρίζα τους.

 

Μπορείς να ελέγχεις τους χρόνους επεξεργασίας, χτενίζοντας κάποιες τρίχες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εάν επιστρέφουν πίσω στη θέση τους – σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμες. Εάν δεν έχουν καμία αντίσταση τότε είναι έτοιμες. Καλό είναι να ελέγχουμε τις τρίχες σε διάφορα σημεία του φρυδιού καθώς κάποια σημεία μπορεί να είναι έτοιμα πιο γρήγορα από άλλα (για παράδειγμα, το μπροστινό μέρος του φρυδιού έχει πιο λεπτές, μαλακές και ανοιχτόχρωμες τριχούλες που χρειάζονται λιγότερο χρόνο επεξεργασίας).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αποφύγετε να χτενίζετε πολύ τις τρίχες μετά την Lifting Lotion, καθώς μπορεί να τεντώσουν και να κατσαρώσουν.

Στα περισσότερα φρύδια το μπροστά μέρος και η ουρά χρειάζονται λιγότερο χρόνο απ’ ότι το μεσαίο μέρος, συνεπώς η Lifting Lotion θα πρέπει να αφαιρείται πρώτα από αυτά τα σημεία.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα της Lotion με μια στεγνή μπατονέτα ή ένα cotton pad. Εάν ο πελάτης νιώσει φαγούρα κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, αφαιρέστε τη Lotion και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

 

Βήμα 4 : Εφαρμόστε την Fixing Lotion (+μεμβράνη)

 

Η Fixing Lotion δίνει στα φρύδια το νέο τους σχήμα. Διάβασε περισσότερα για τη χημεία της Fixing Lotion ΕΔΩ.

Εφαρμόστε την  Fixing Lotion σε όλο το φρύδι και δώστε το σχήμα που θέλετε. Συστήνω να χρησιμοποιείτε το mini applicator brush για να απλώσετε τη lotion και να δίνεται σχήμα, καθώς οι λεπτές τριχούλες του διαχωρίζουν πολύ ωραία τις τρίχες του φρυδιού και απλώνει τη lotion ομοιόμορφα. Θα πρέπει να βουρτσίζετε απαλά για να μην ερεθίσετε το δέρμα και να μην τεντώνετε τις τρίχες μετά την Lifting Lotion. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα angled brush για να δώσετε την επιθυμητή κατεύθυνση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Οι τρίχες του φρυδιού δεν θα πρέπει να σηκώνονται περισσότερο από 45 μοίρες σε σχέση με τη φυσική κατεύθυνση για να αποφύγετε ανομοιομορφίες καθώς μεγαλώνουν τις επόμενες εβδομάδες. Κατά μέσο όρο το μπροστινό μέρος του φρυδιού έχει κλίση 90 μοίρες, το μεσαίο μέρος 75 μοίρες, η κορυφή και η ουρά 45-0 μοίρες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία)

 

PRO TIP! Εάν υπάρχουν τριχούλες που δεν κάθονται μπορείτε να τις κολλήσετε με κόλλα πριν βάλετε την fixing lotion. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι.

Για λεία φρύδια, καλύψτε με μεμβράνη και πιέστε απαλά.

Εάν θέλετε πιο φυσικά και αέρινα φρύδια μην χρησιμοποιήσετε μεμβράνη.

Ο χρόνος επεξεργασίας της fixing lotion είναι 4-6 λεπτά. Μην ανησυχήσετε σε περίπτωση που την αφήσετε περισσότερο χρόνο καθώς δεν θα ερεθίσει το δέρμα.

Αφαιρέστε τη lotion με στεγνή μπατονέτα ή cotton pad.

 

7. Βήμα 5 : Βαφή Φρυδιών

 

Καθώς οι τρίχες των φρυδιών είναι ήδη επεξεργασμένες, ο χρόνος που θα εφαρμόσουμε την βαφή θα είναι μικρότερος απ’ ότι συνήθως, ανάλογα με το χρώμα και την ένταση που θέλουμε να πετύχουμε αλλά και την βαφή που χρησιμοποιούμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Εφόσον απλώσετε την βαφή οι τρίχες θα πρέπει να χτενίζονται προς την φορά που είχαν με την Fixing lotion καθώς τα λέπια τους δεν έχουν κλείσει ακόμα και δεν έχουν σταθεροποιηθεί.

Σας προτείνω, όταν κάνετε Brow Lamination σε καινούριους πελάτες να αφαιρείτε λίγη βαφή από το μπροστινό μέρος του φρυδιού μετά από 4-5 λεπτά για να ελέγξετε την απόχρωση. Έτσι θα έχετε ένα ωραίο ombre effect αλλά και μια ένδειξή για το πως αντιδρούν τα φρύδια του πελάτη σας στη βαφή. Μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε ξανά βαφή εάν θέλετε πιο σκούρο αποτέλεσμα.

PRO TIP! Πάντα να επιλέγετε βαφή ένα τόνο πιο ανοιχτή απ’ ότι συνήθως, ώστε να αποφύγετε να σκουρήνετε πολύ τα φρύδια.

Αφαιρέστε με στεγνή μπατονέτα ή cotton pad.

ΣΗΜΕΙΩΣΗΕίναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε Henna μετά το Brow Lamination καθώς μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα και τις τρίχες. Επίσης η Henna είναι απρόβλεπτη στην χρωστική που μπορεί να αφήσει. Εάν ο πελάτης μας θέλει ένα πιο έντονο αποτύπωμα στο δέρμα, μπορεί να κάνει Henna 24 ώρες μετά το Brow Lamination.

Μέγιστο ποσοστό developer % : Δεν πρέπει να ξεπερνάει το 3%.

 

Βήμα 6 : Shine Repair

 

Εφαρμόστε το Shine Repair ακριβώς όπως την Fixing Lotion.

Xρονος Εφαρμογής : 5 λεπτά για όλους τους τύπους φρυδιών.

Αφαιρέστε τη lotion με νωπή μπατονέτα ή cotton pad.

 

Βήμα 7 : Κερί/Κλωστή/Τσιμπιδάκι

 

Πάντα να δίνεται σχήμα στα φρύδια μετά την ολοκλήρωση του Brow Lamination, καθώς αυτό προκαλεί εκδορές στο δέρμα, και  δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα σε τραυματισμένο δέρμα. Επίσης, δεν συνιστώ την εφαρμογή οποιουδήποτε μακιγιάζ σε τραυματισμένο δέρμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Το κόψιμο των φρυδιών δεν συνιστάται ιδιαίτερα. Τα φρύδια και οι βλεφαρίδες είναι γενετικά «προγραμματισμένα» να μεγαλώνουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος. Το κούρεμα παρατείνει τη ζωή της τρίχας, καθιστώντας την πιο παχιά και σκληρή και τον θύλακα πιο αδύναμο. Επίσης, κόβοντας τις τρίχες των φρυδιών, εκθέτουμε τον εσωτερικό φλοιό και αυτό μπορεί να κάνει τις τρίχες των φρυδιών να χάσουν τη φυσική τους χρωστική ουσία.

Για παράδειγμα, οι κουρείς κόβουν αρκετά συχνά τα φρύδια των ανδρών και τις περισσότερες φορές καταλήγουν να έχουν πολύ ανοιχτόχρωμα, αραιά αλλά πολύ μακριά σκληρά φρύδια.

 

10. Φροντίδα Στο Σπίτι

 

Τα φρύδια χρειάζονται φροντίδα μετά το Brow Lamination. Διαβάστε τι μπορεί να κάνει ο πελάτης στο σπίτι στο άρθρο : Φροντίδα στο σπίτι.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top