Αντενδείξεις

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Μόνιμες αντενδείξεις
Προσωρινές αντενδείξεις
          Βλεφαρίτιδα
          Επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτια)
          Κριθαράκι (κριθή) και χαλάζιο
          Ψείρες
          Ξηρό ή τραυματισμένο δέρμα γύρω από την περιοχή του βλεφάρου – φρυδιού
          Κερατίτιδα – Φλεγμονή του κερατοειδούς
          Χειρουργείο στα μάτια το τελευταίο 6μηνο
          PMU (Ημιμόνιμο Μακιγιάζ)
          Χημειοθεραπείες και καρκίνος
          Αισθητικές επεμβάσεις
Σχετικές αντενδείξεις

 

Κατά την διάρκεια του συμβουλευτικού ραντεβού είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης σας δεν έχει καμία αντένδειξη στην εφαρμογή.

Κάποιες αντενδείξεις είναι μόνιμες, άλλες προσωρινές και υπάρχουν επίσης και οι σχετικές αντενδείξεις.

 

Μόνιμες αντενδείξεις

 

Οι μόνιμες αντενδείξεις απαγορεύουν για πάντα τις εφαρμογές.

 • Επιληψία – είναι μία συνήθης κατάσταση η οποία επηρεάζει τον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει κρίσεις. Οι κρίσεις μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά χωρίς να μπορεί κάποιος να τις προβλέψει, και έτσι δεν συστήνεται η εφαρμογή Lash Lift & Extensions σε ανθρώπους με επιληψία.
 • Προηγούμενη αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα Lash Lift ή/και στην βαφή. Συστήνεται να κάνουμε τεστ αλλεργίας στους πελάτες, εάν έχουν κάποια αμφιβολία/ανησυχία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα τεστ αλλεργίας δεν είναι πάντα 100% αξιόπιστα. Εάν ο πελάτης είχε παλαιότερα κάποια αλλεργική αντίδραση στην βαφή, μπορούμε να κάνουμε Lash Lift, παραλείποντας το στάδιο της βαφής.
 • Υπέρταση 2ου ή 3ου βαθμού – υπέρταση είναι η υψηλή πίεση του αίματος. Στα στάδια 2 & 3 μπορεί να προκαλέσει ξαφνικά καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και άλλες επιπλοκές.
 • Ηπατίτιδα, HIV, σύφιλη – μολυσματικές ασθένειες οι οποίες μπορούν να μεταδοθούν εάν έρθουμε σε επαφή με πληγές και αίμα.
 • Η αλωπεκία είναι ένα συνηθισμένο αυτοάνοσο, που συχνά προκαλεί απρόβλεπτη τριχόπτωση. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι τρίχες (συμπεριλαμβανομένων των βλεφαρίδων) πέφτουν δημιουργώντας κενά στο μέγεθος ενός κέρματος. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η τριχόπτωση είναι αυτά τα κενά, όμως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά πιο ακραία. Πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ολική απώλεια του τριχωτού της κεφαλής ή σε κάποιες περιπτώσεις σε όλο το σώμα. Το Lash Lift δεν συνίσταται όταν υπάρχει απώλεια τριχών.

 

Προσωρινές αντενδείξεις

 

Προσωρινές αντενδείξεις – αυτές οι αντενδείξεις απαγορεύουν την εφαρμογή για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

 

Βλεφαρίτιδα

 

H βλεφαρίτιδα (φλεγμονή στο βλέφαρο) είναι η πιο κοινή πάθηση, η οποία προσβάλει το 30% των ενηλίκων. Είναι πιο κοινό σε αυτούς που φοράνε εξτένσιον  βλεφαρίδων. Η βλεφαρίτιδα χαρακτηρίζεται από ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα :

 • Ερυθρότητα των βλεφάρων
 • Σκασιματάκια και ξεφλούδισμα στο δέρμα των βλεφάρων
 • Τσιμπλιασμένα μάτια, ειδικά μετά από τον ύπνο
 • Μικροσκοπικές κυστούλες στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων
 • Κόκκινα μάτια
 • Αίσθημα ότι κάτι υπάρχει μέσα στα μάτια
 • Φαγούρα ή αίσθημα καύσου στα μάτια

 

Η βλεφαρίτιδα συνήθως μοιάζει σαν ο πελάτης σας να ξέχασε να πλύνει τα μάτια του το πρωί – οι βλεφαρίδες είναι κολλημένες μεταξύ τους και ανά διαστήματα ή σε όλο το βλέφαρο υπάρχει μια κρούστα σαν τσίμπλες. Σε πολλούς δεν περνάει από το μυαλό τους ότι πρόκειται για ασθένεια και πιστεύουν ότι απλά τα μάτια τους τσιμπλιάζουν εύκολα.

Στην πραγματικότητα, οι αιτίες αυτής της φλεγμονής μπορεί να είναι :

 • Απόφραξη των σμηγματογόνων αδένων του βλεφάρου
 • Ακάρεα Demodex
 • Ακμή ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα – διαταραχή στη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων

Οι δύο πρώτες αιτίες είναι οι πιο συχνές σε αυτούς που φοράνε extensions ή κάνουν Lash Lift, γιατί κάποιοι πελάτες αποφεύγουν να πλένουν τις βλεφαρίδες τους πιστεύοντας ότι έτσι θα μειώσουν το χρόνο που θα διαρκέσουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιβάλλετε να εξηγείτε στους πελάτες σας τον σωστό τρόπο πλυσίματος των βλεφαρίδων τους. Η αλήθεια είναι ότι το καθημερινό πλύσιμο με τον κατάλληλο αφρό καθαρισμού, θα αυξήσει την διάρκεια των extensions και όχι το αντίθετο.

Το σμήγμα και οι ακαθαρσίες δημιουργούν επίσης ένα καταπληκτικό περιβάλλον για τα ακάρεα Demodex που ζουν στους θύλακες των βλεφαρίδων (ακόμα και στα υγιή βλέφαρα). Εάν τα Ακάρεα Demodex βρουν αυτό το εύπορο περιβάλλον, θα αρχίσουν να αναπαράγονται μαζικά και αυτό θα οδηγήσει σε βλεφαρίτιδα. Εκπαιδεύστε τους πελάτες σας στο σωστό καθαρισμό των βλεφάρων τους.

Εάν εντοπιστεί βλεφαρίτιδα, τα extensions θα πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς η ασθένεια επιβαρύνει τις βλεφαρίδες και τις κάνει να πέφτουν γιατί έχει μολυνθεί ο θύλακας.

Είναι πιο εύκολο να προληφθεί η βλεφαρίτιδα από το να αντιμετωπιστεί εφόσον εμφανιστεί.

Τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα για την βλεφαρίτιδα είναι :

 1. Ορμονική κρέμα (αγωγή που συστήνει ο οφθαλμίατρος)
 2. Clean 11 ή Chrissanthie Gel σε αδιάλυτη μορφή
Επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτια)

 

Χαρακτηρίζεται από :

 • Ερυθρότητα του βολβού και του εσωτερικού του βλεφάρου
 • Δακρύρροια
 • Έκκριση πύου

Αίτια :

 • Ιός
 • Βακτήρια
 • Αλλεργία
 • Χημικά που επηρεάζουν το μάτι
 • Ερεθιστικοί παράγοντες όπως ο καπνός κ.α.

 

Κριθαράκι (κριθή) και χαλάζιο

 

Το κριθαράκι είναι μια οξεία λοίμωξη του σμηγματογόνου αδένα στην άκρη του βλεφάρου. Μπορεί να αναγνωριστεί από το χαρακτηριστικό κοκκίνισμα, εξάνθημα κοντά στις βλεφαρίδες. Το κριθαράκι είναι μια βακτηριακή φλεγμονή και δεν πρέπει να κάνουμε εφαρμογή Lash Lift ή extensions μέχρι να θεραπευτεί.

Το χαλάζιο είναι μια μικρή, συνήθως χωρίς πόνο κύστη ή οίδημα το οποίο εμφανίζεται επάνω στο βλέφαρο. Προκαλείται από την απόφραξη ενός μεϊβομιανούς αδένα ή ελαιώδη αδένα. Μπορεί να εμφανιστεί τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω βλέφαρο και πιθανόν να εξαφανιστεί μόνο του, χωρίς κάποια θεραπεία.

Χαλάζια είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για πολλαπλό χαλάζιο. Το χαλάζιο μπορεί πολλές φορές να το μπερδέψουμε με το εσωτερικό ή εξωτερικό κριθαράκι. Το εσωτερικό κριθαράκι είναι μόλυνση ενός μεϊβομιανούς αδένα. Το εξωτερικό κριθαράκι είναι μόλυνση στον θύλακα της βλεφαρίδας ή του ιδρωτοποιού αδένα. Το κριθαράκι είναι συνήθως επώδυνο σε αντίθεση με το χαλάζιο.

Χρειάζεται να επισκεφτείτε γιατρό εάν πιστεύεται ότι έχετε χαλάζιο, ειδικά εάν εμποδίζει την όρασή σας ή εάν είχατε χαλάζια στο παρελθόν.

 

Ψείρες

 

Οι ψείρες του κεφαλιού (Pediculus capitis) είναι ένα παράσιτο, ορατό με γυμνό μάτι όπου ζει αποκλειστικά στο ανθρώπινο τριχωτό και τρέφεται με αίμα που ρουφά από το δέρμα του τριχωτού. Η εντύπωση ότι η εμφάνιση των ψειρών, προκαλείται από κακή υγιεινή είναι λανθασμένη. Κάποιος μπορεί να κολλήσει ψείρες όταν έρθει σε επαφή με κάποιον άλλο φορέα ή χρησιμοποιώντας την χτένα, το καπέλο ή το σκουφί κάποιου φορέα. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει φορέας.

Οι ψείρες του κεφαλιού μπορούν να μετακινηθούν από τα μαλλιά στα φρύδια και στις βλεφαρίδες χωρίς κάποιος να το γνωρίζει. Έτσι εάν ανακαλύψετε ψείρες στα μαλλιά, τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες κάποιου πελάτη σαν, πρέπει να τον ενημερώσετε. Είναι πολύ σημαντικό να του εξηγήσετε ότι αυτά τα παράσιτα δεν δημιουργούνται από κακή υγιεινή αλλά από κάπου τα κολλάμε και θεωρητικά μπορεί να τα έχει κολλήσει οπουδήποτε. Συμβουλέψτε τον να επισκεφθεί ένα φαρμακείο ώστε να του δώσουν το κατάλληλο σκεύασμα.

Όταν ο πελάτης σας φύγει από τον χώρο σας, καθαρίστε και απολυμάνετε ΟΛΕΣ τις επιφάνειες που μπορεί να έχει ακουμπήσει (μαξιλάρι, κρεβάτι, κουβέρτα, εργαλεία, κρεμάστρα ή καρέκλα που άφησε το πανωφόρι του ή το κασκόλ του κ.α.) με πολύ προσοχή. Πλύνετε τις πετσέτες σε πολύ υψηλή θερμοκρασία!

Πως να εντοπίσετε τις ψείρες :

 1. Ένα και μόνο μικροσκοπικό έντομο που κινείται στο δέρμα είναι σημάδι μόλυνσης. Η ενήλικη θηλυκή ψείρα έχει ανοιχτό καφέ χρώμα και το μέγεθος σουσαμιού τουλάχιστον.
 2. Τα αυγά της ψείρας είναι κολλημένα στις τρίχες, κοντά στο δέρμα. Είναι οβάλ, περίπου 1-2mm και είναι λευκά ή κιτρινωπά. Το αυγό μετά από 8 ημέρες εκκολάπτεται και αφήνει το κέλυφος του αυγού, που μοιάζει με μικροσκοπική περλίτσα, κολλημένο στην τρίχα. Εάν εντοπίσετε ότι κάποιος πελάτης σας έχει ψείρες, να είστε διακριτικοί όταν το συζητάτε μαζί του. Το πιο πιθανό είναι ο πελάτης σας να νοιώσει απίστευτη ντροπή και εσείς δεν πρέπει να τον κάνετε να νοιώσει πιο άσχημα.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ!  Οι ψείρες εξαπλώνονται ΠΟΛΥ εύκολα, για αυτό βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ακόμα και εάν δείτε ένα αυγό ψείρας στον πελάτη σας!

 

Ξηρό ή τραυματισμένο δέρμα γύρω από την περιοχή του βλεφάρου – φρυδιού

 

Οποιαδήποτε ασυνήθιστη δερματική ευαισθησία μπορεί να προκαλέσει επιπλέον ερεθισμό, για το λόγο αυτό συστήνεται οι εφαρμογές να γίνονται σε πλήρως υγιές ή επουλωμένο δέρμα

 

Κερατίτιδα – Φλεγμονή του κερατοειδούς

 

Η κερατίτιδα μπορεί να σχετιστεί με κάποια μόλυνση. Μη φλεγμονώδης κερατίτιδα μπορεί να προκληθεί από μικροτραυματισμό, με τη χρήση φακών επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα ή από κάποιο ξένο σώμα εντός του ματιού. Η φλεγμονώδης κερατίτιδα μπορεί να προκληθεί από ιώσεις, βακτήρια, μύκητες και/ή παράσιτα. Τα σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν : κόκκινα μάτια, πόνος στα μάτια, δακρύρροια ή εκκρίσεις από τα μάτια, δυσκολία στο να ανοίξουμε τα βλέφαρα λόγω πόνου και ερεθισμού, θολή όραση, μειωμένη όραση, ευαισθησία στο φως, η αίσθηση ότι κάτι είναι μέσα στο μάτι.

 

Χειρουργείο στα μάτια το τελευταίο 6μηνο

 

Οι πρώτοι 6 μήνες μετά το χειρουργείο είναι κρίσιμοι για την επούλωση του κερατοειδούς. Απαγορεύεται οποιαδήποτε είδους πίεσης στο μάτι, ακόμα και το να τρίψουμε το μάτι μας.

 

PMU

 

Η περιοχή θα πρέπει να έχει επουλωθεί πλήρως, εσωτερικά και εξωτερικά, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή.

 

Χημειοθεραπείες και καρκίνος

 

Οι χημειοθεραπείες και ο καρκίνος επηρεάζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατά συνέπεια εξασθενούν τους θύλακες των τριχών μας.

 

Αισθητικές επεμβάσεις

 

Η περιοχή θα πρέπει να έχει επουλωθεί πλήρως, εσωτερικά και εξωτερικά, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή.

Σχετικές αντενδείξεις

 

Αυτές οι αντενδείξεις δεν μας απαγορεύουν την οποιαδήποτε εφαρμογή αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την επιτυχία του αποτελέσματος :

 • Γαλουχία και θηλασμός – τα επίπεδα ορμονών δεν είναι σταθερά και μπορεί να οδηγήσουν σε υπερεπεξεργασία ή υποεπεξεργασία της τρίχας.
 • Εγκυμοσύνη (συγκεκριμένα 1ο τρίμηνο) – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαγορεύεται η κατανάλωση αντιισταμινικών. Επιπλέον, το 1ο τρίμηνο είναι γενικά η πιο ευαίσθητη περίοδος για τις γυναίκες: μπορεί να εμφανίσουν ναυτία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, οι πελάτισσες μπορεί να δυσκολεύονται να παραμείνουν σε ξαπλωμένη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εγκυμοσύνης, το να ξαπλώνεις ανάσκελα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το έμβρυο να πιέζει την κοίλη φλέβα, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της ροής του αίματος προς την καρδιά και να βλάψει το έμβρυο.
 • Χρόνιο στρες.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top