Υγιεινή

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Ποια η διαφορά καθαρισμού, αποστείρωσης, απολύμανσης και αντισηψίας?
Πώς να αποτρέψετε τη μετάδοση βακτηρίων?
           Αναλώσιμα
           Προσωπική υγιεινή
           Εργαλεία
           Πως κάνουνε αντισηψία στα σιλικονάκια του Lash Lift?
           Υγιεινή του Χώρου Αισθητικής

 

Η υγιεινή θα πρέπει ναι είναι η Νο 1 προτεραιότητα σε όλους τους χώρους αισθητικής και να γίνεται ορατό με κάθε τρόπο στον πελάτη, ότι ακολουθούμε τους κανόνες αντιμετώπισης εξάπλωσης οποιουδήποτε βακτηρίου. Όχι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά επίσης είναι αισθητικά ευχάριστο και ικανοποιητικό να βρίσκεσαι σε έναν καθαρό χώρο αισθητικής.

Από την εξάπλωση του Covid-19 και μετά, η υγιεινή έχει γίνει ακόμα πιο σημαντική και πολλές εταιρείες πλέον παρέχουν ειδική εκπαίδευση Covid. Συνιστούμε να πάρετε την ΔΩΡΕΑΝ Barbicide Covid-19 Βεβαίωση : https://barbicide.com/certification/  

 

Ποια η διαφορά καθαρισμού, αποστείρωσης, απολύμανσης και αντισηψίας?

 

 • Με το καθάρισμα απομακρύνουμε βρωμιά και άλλες ακαθαρσίες αλλά δεν σκοτώνουμε απαραίτητα τα μικρόβια.
 • Η αντισηψία μειώνει τον αριθμώ των μικροβίων κατά 99,9% είτε απομακρύνοντάς τα είτε σκοτώνοντάς τα. Αντισηψία σημαίνει ότι μειώνουμε τον αριθμό των μικροβίων σε ασφαλή επίπεδα.
 • Η απολύμανση σκοτώνει τα μικρόβια σε ποσοστό 99,99%.
 • Η αποστείρωση σκοτώνει ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής και άλλους βιολογικούς παράγοντες.

Σαν απολύμανση καθορίζουμε την καταστροφή όλων των παθογόνων οργανισμών ή οργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια μόλυνση. Είναι λιγότερο αποτελεσματική από την αποστείρωση καθώς τα απολυμαντικά δεν μπορούν να καταστρέψουν τους σπόρους των μικροοργανισμών.

Σαν αποστείρωση καθορίζουμε οποιαδήποτε διαδικασία εξαλείφει, απομακρύνει, σκοτώνει ή απενεργοποιεί ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής και άλλους βιολογικούς παράγοντες όπως μύκητες, βακτήρια, ιούς, μορφές σπορίων, πριόντα, μονοκύτταροι ευκαρυωτικοί οργανισμοί.

Παρόλο που η αποστείρωση δεν μπορεί να επιτευχθεί στο 100% σε ένα κέντρο αισθητικής (εκτός από τα εργαλεία σας), ο χώρος που εργάζεσθε θα πρέπει να διατηρείται όσο πιο καθαρός γίνεται. Οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Οι τεχνίτες χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι για όλα τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης βακτηρίων.

Οι παρακάτω συστάσεις αποτελούν γενικές οδηγίες. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις υγειονομικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

 

Πώς να αποτρέψετε τη μετάδοση βακτηρίων;

 

Αναλώσιμα

 

Η χρήση αναλώσιμων προϊόντων είναι ένας τρόπος να διατηρούμε τα πάντα καθαρά.

 • Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τα αναλώσιμά σας σε κλειστό κουτί ή συρτάρι για να διατηρούνται καθαρά.
 • Μην τοποθετείτε μέσα στα προϊόντα τα βουρτσάκια ή εργαλεία που έχουν έρθει σε επαφή με τις βλεφαρίδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όσο προϊόν χρειάζεστε σε μια παλέτα και να το χρησιμοποιείται από εκεί αντί να το παίρνετε μέσα από τη συσκευασία του.

 

Προσωπική υγιεινή

 

Να είστε ευσυνείδητοι όσον αφορά την προσωπική υγιεινή.

 • Απολυμαίνετε τα χέρια σας πριν και μετά από κάθε πελάτη.
 • Καθαρίστε το εσωτερικό των νυχιών σας καθημερινά, καθώς στο σημείο αυτό συγκεντρώνονται ακαθαρσίες και βακτήρια.
 • Εάν έχετε βήχα ή αισθάνεστε ότι μπορεί να έχετε κάποιο κρυολόγημα, αποφύγετε όσον το δυνατόν να εξυπηρετείτε πελάτες και κάντε Covid test. Επιστρέψτε στην εργασία σας μόνο με αρνητικό τεστ.
 • Όταν κάνετε “detacking” (η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούμε την extra ποσότητα κόλλας από το tape), χρησιμοποιείστε ένα καθαρό κομμάτι χαρτί ή το γάντι σας και ΟΧΙ το γυμνό δέρμα, είτε το δικό μας, είτε του πελάτη. Από το δέρμα θα αποκολληθούν νεκρά κύτταρα τα οποία είναι ανθυγιεινό να έρθουν σε επαφή με την περιοχή των ματιών.
 • Φοράτε μάσκα κατά την εφαρμογή της υπηρεσίας.

 

Εργαλεία

 

Μπορείτε να απολυμάνετε εργαλεία με σκληρή επιφάνεια προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Τα βουρτσάκια έχουν μαλακές επιφάνειες και πυκνές τρίχες, που δεν μπορούν να απολυμανθούν σωστά, συνεπώς δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σε διαφορετικούς πελάτες ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση βακτηρίων!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ!  Ο πιο εύκολος τρόπος να απολυμάνετε τα εργαλεία σας είναι το “disinfecting bath” (δοχείο απολύμανσης). Απολυμαντικά μαντηλάκια και σπρέι δεν προσφέρουν το επιθυμητό επαγγελματικό επίπεδο απολύμανσης, οπότε καλό θα είναι να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά με το “disinfecting bath”.

Γεμίστε το δοχείο με μείγμα από νερό και συμπυκνωμένο απολυμαντικό ακολουθώντας τις οδηγίες. Συστήνουμε την χρήση Barbicide

 • Πλύντε τα εργαλεία με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε τυχών υπολείμματα προϊόντων που θα εμποδίσουν τη σωστή αντισηψία.
 • Τα εργαλεία μας (λαβίδες, Lash Lift tool, σιλικονάκια κτλ.) θα πρέπει να απολυμαίνονται με κατάλληλα προϊόντα μετά από κάθε υπηρεσία. Εάν κάποιο εργαλείο πέσει κάτω κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, χρειάζεται απολύμανση πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά.
 • Ξεπλύνετε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 • Αποθηκεύστε τα αποστειρωμένα εργαλεία σε UV δοχεία αποστείρωσης.
 • Αλλάζετε το διάλυμα αποστείρωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς με το χρόνο αναπτύσσονται βακτήρια. Αλλάζετε όσο συχνά χρειάζεται, είτε ημερήσια, είτε εβδομαδιαία (ακολουθήστε αυστηρά τις οδηγίες του προϊόντος).

 

Πως κάνουνε αντισηψία στα σιλικονάκια του Lash Lift

 

 1. Τοποθετείστε τα σιλικονάκια σε νερό και σαπούνι αμέσως μετά τη χρήση τους για να απομακρύνουμε την βαφή.
 2. Αφήστε τα να μουλιάσουν όσο χρειαστεί, έως ότου όλα τα υπολείμματα προϊόντων να αφαιρούνται με ευκολία.
 3. Ξεπλύντε πολύ καλά.
 4. Αποστειρώστε τα σε δοχείο αποστείρωσης. ΜΗΝ τα τοποθετείτε σε κλίβανο καθώς η θερμότητα θα τα καταστρέψει.
 5. Ξεπλύντε ξανά για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα απολυμαντικού πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.
 6. Αποθηκεύστε τα σε ένα Κουτί αποθήκευσης silicone Shields..

ΣΗΜΕΊΩΣΗ!  Τα σιλικονάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως 4-5 φορές, καθώς τα απολυμαντικά κάνουν την επιφάνειά τους πορώδες. Μετά από 4-5 φορές, τα σιλικονάκια γίνονται τόσο πορώδη που μπορεί να συγκρατούν μικρόβια, συνεπώς δεν είναι σε υγειονομικό επίπεδο για χρήση!

 

Υγιεινή του Χώρου Αισθητικής

 

 • Καθαρίζετε τα πατώματα τακτικά με κοινά απορρυπαντικά.
 • Πετσέτες και κουβέρτες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Δεδομένης την κατάστασης με τον Covid, πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει την χρήση κουβερτών, καθώς δεν μπορούν να αποστειρωθούν πλήρως. Συστήνονται πετσέτες και καλύμματα μιας χρήσης.
 • Μην ξεκουράζετε τα χέρια σας στο μέτωπο του πελάτη. Εκτός από την δυσφορία που μπορεί να προκαλέσουμε στον πελάτη, είναι επίσης και ανθυγιεινό. Τοποθετήστε μια πετσέτα ή μια κορδέλα μαλλιών στο μέτωπο του πελάτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πετσέτα ή την κορδέλα με χειρουργική μάσκα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

 • Περάστε τα κορδόνια της μάσκας πίσω από τα αυτιά του πελάτη σας, για να μην γλιστράει.
 • Είναι χρήσιμο να έχουμε ένα UV αποστειρωτή, ώστε να διατηρούμε τα εργαλεία μας.

 

 

 • Εάν ένας πελάτης με κάποια μεταδοτική ασθένεια βρεθεί στο χώρο σας, κάντε οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να αποφύγετε την μετάδοση. Όταν ο πελάτης φύγει, καθαρίστε και απολυμάνετε ΟΛΕΣ τις επιφάνειες με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή (μαξιλάρια, κρεβάτι, κουβέρτα, εργαλεία, κτλ.) με πολύ προσοχή. Πλύντε τις κουβέρτες σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top