Eye Pads & Tapes

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Τα πιο δημοφιλή eye pads
Οι πιο δημοφιλής ταινίες (καμία δεν έχει υδρογέλη)
Πως να τοποθετήσεις eye pads ή ταινίες οι οποίες έχουν κοπεί στο κατάλληλο σχήμα
Πως να τοποθετήσεις ταινία σε σχήμα-Χ
Πως να τοποθετήσετε eye pads με ταινία

 

Οι κάτω βλεφαρίδες του πελάτη καλύπτονται με tape ή eyepads (ή και τα δύο, η ταινία καλύπτει το eyepad) σε όλες τις υπηρεσίες Lash Extensions & Lash Lift, για να τις διαχωρίσουμε από τις πάνω, εμποδίζοντας έτσι το να τις κολλήσουμε μεταξύ τους. Τα eyepads και τα tapes είναι διαθέσιμα σε διάφορα είδη, μεγέθη και χρώματα. Επιλέξτε το ιδανικό λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις δικές σας προτιμήσεις όσο και τις ανάγκες του πελάτη.

Τι πρέπει να προσέξουμε επιλέγοντας ταινία ή eyepads?

 

Τα πιο δημοφιλή eye pads

 

Gel eye pads – Κατάλληλα για όλους τους τύπους χωρίς πολύ υδρογέλη

Mini eye pads – Τα πιο λεπτά και μικρά eye pads. Ιδανικά για μικρά και εσώφθαλμα μάτια. Δεν είναι κατάλληλα για πολύ χοντρές βλεφαρίδες καθώς μπορεί να ξεκολλάνε. Σχεδόν καθόλου υδρογέλη.

Mini Microfoam PadsΕλαφριά  και εξαιρετικά άνετα, χωρίς τζελ. Αυτό τα κάνει ιδανικά ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα μάτια. Και αν ο πελάτης σας δακρύσει λίγο, αυτά τα μαξιλαράκια δεν θα διογκωθούν και δεν θα χάσουν το σχήμα τους (ή χειρότερα, δεν θα φύγουν από τη θέση τους).

 

Οι πιο δημοφιλής ταινίες (καμία δεν έχει υδρογέλη)

 

3M microfoam stretch tape – Η μόνη υποαλλεργική ταινία καθώς δημιουργήθηκε για τραύματα, χωρίς υδρογέλη, δεν προκαλεί ερεθισμούς. Πλεονεκτήματα : Είναι ιδιαίτερα ελαστική για να μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε σχήμα ματιών. Μειονεκτήματα : αρκετά παχύ με αποτέλεσμα να μην μπορείς να την δουλέψεις πολύ και αρκετά κολλώδης, τόσο που πρέπει να την κάνετε λίγο “detacking” πριν την χρησιμοποιήσεις.

3M kind removal tape – Πλεονεκτήματα : Διάτρητη, μπορεί να σκιστεί αντί να κοπεί, γαλάζιο χρώμα ιδανικό για ξανθές βλεφαρίδες και δεν είναι πολύ κολλώδης. Μειονεκτήματα : η πιο ακριβή απ’ όλες τις ταινίες.

Extra white tape – Η πιο λευκή απ’ όλες τις ταινίες. 100% αδιαφανής που δημιουργεί επιπλέον αντίθεση στις βλεφαρίδες. Πλεονεκτήματα :  Όχι πολύ κολλώδης και μπορεί να τεντωθεί για να ταιριάξει τέλεια σε όλα τα μάτια. Οικονομική. Μειονεκτήματα : Κανένα – Είναι η αγαπημένη της Ruthie Belle! 

Transpore tape soft Σημείωση! Δεν πρέπει να την μπερδεύουμε με την κανονική ταινία transpore που είναι πολύ κολλώδης. Πλεονεκτήματα : Είναι η λιγότερο κολλώδης απ’ όλες τις ταινίες, δεν δημιουργεί καμία ενόχληση κατά την αφαίρεση της. Είναι διάτρητη ώστε να μπορεί να σκιστεί αντί να κοπεί και οικονομική. Ιδανική για χρήση πάνω από gel pads. Μειονεκτήματα : Εάν θελήσετε να δημιουργήσετε σχήμα Χ κάτω από τα μάτια αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή διότι δεν είναι αρκετά κολλώδης, επίσης δεν είναι 100% αδιαφανής.

3M transpore tape Πλεονεκτήματα : είναι διάτρητο και μπορεί να σκιστεί αντί να κοπεί. Μειονεκτήματα : Εξαιρετικά κολλώδης, πρέπει οπωσδήποτε να την κάνετε λίγο “detacking” πριν την χρήση, δεν είναι 100% αδιαφανής. Είναι ένα αρκετά παλιό προϊόν όταν οι τεχνίτες δεν είχαν πολλές επιλογές. Δεν θα πρότεινα την χρήση της.

3M micropore tape – Η πιο παλιά ταινία απ’ όλες. Εξαιρετικά κολλώδης με αιχμηρές άκρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο πάνω από gel pad και όχι απευθείας στο δέρμα διότι η αφαίρεση της είναι αρκετά δυσάρεστη για τον πελάτη.

 

Πως να τοποθετήσεις eye pads ή ταινίες οι οποίες έχουν κοπεί στο κατάλληλο σχήμα

 

Ο πελάτης πρέπει να κοιτάζει ευθεία μπροστά (όχι πίσω προς την τεχνίτρια, γιατί αυτό θα μετακινήσει το κάτω βλέφαρο υπερβολικά). Τοποθετήστε το eyepad μαλακά στην θέση του, πιέζοντας μόνο στο κέντρο (η απόσταση από το wet line πρέπει να είναι τουλάχιστον 1mm). Τώρα ζητάμε από τον πελάτη να κλείσει τα μάτια του και ενώ τα κλείνει, ταυτόχρονα προσαρμόζουμε το eyepad, έτσι ώστε να μην ακουμπάει το εσωτερικό του ματιού (τον βολβό).

 

Πως να τοποθετήσεις ταινία σε σχήμα-Χ

 

Ο πελάτης πρέπει να κοιτάζει ευθεία μπροστά (όχι πίσω προς την τεχνίτρια, γιατί αυτό θα μετακινήσει το κάτω βλέφαρο υπερβολικά). Τοποθετήστε την πρώτη ταινία στην εσωτερική κόγχη του ματιού (η απόσταση από το wet line πρέπει να είναι τουλάχιστον 1mm). Κρατήστε την δεύτερη ταινία στην εξωτερική κόγχη του ματιού και τοποθετήστε την καθώς ο πελάτης σας κλείνει τα μάτια του. Αυτό διευκολύνει στο να γίνει σωστή τοποθέτηση της ταινίας κατευθείαν.

 

Πως να τοποθετήσετε eye pads με ταινία

 

Είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για να απομονώσετε τις κάτω βλεφαρίδες. Τοποθετήστε πρώτα τα eye pads και στην συνέχεια τοποθετήστε την ταινία πάνω σε αυτά με τον τρόπο που έχει ήδη εξηγηθεί.

Αφού τοποθετoύμε τα eye pads και/ή την ταινία επιβεβαιώνουμε με τον πελάτη μας ότι δεν νιώθει ερεθισμό/φαγούρα και σηκώνουμε λίγο το βλέφαρο ώστε να ελέγξουμε ότι ΔΕΝ έχουμε τοποθετήσει το eyepad ή την ταινία στο water line, αλλά κάτω από αυτό.

Επανατοποθετούμε εάν χρειάζεται! Εάν τα eye pads και/ή ταινία είναι τοποθετημένα πολύ κοντά στο μάτι, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον κερατοειδή αλλά και δυσφορία στον πελάτη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top