Συμβουλευτική & Προετοιμασία

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Βήμα 1 : Απολυμάνετε τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε γάντια
Βήμα 2 : Πλένουμε τις βλεφαρίδες του πελάτη
Βήμα 3 : Καθόρισε εάν ο πελάτης σου έχει κανονικά ή πεσμένα βλέφαρα
Βήμα 4 : Καθορίστε την κατεύθυνση ανάπτυξης των βλεφαρίδων του πελάτη
Βήμα 5 : Κατανοήστε τις προσδοκίες του πελάτη σας
Βήμα 6 : Τραβήξτε φωτογραφίες
Βήμα 7 : Απολυμάνετε τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε την διαδικασία

 

Οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές πριν την εφαρμογή Lash Lift. Οι πελάτες πρέπει να καθαρίζουν τις βλεφαρίδες τους πριν την υπηρεσία ή οι τεχνίτες να το κάνουν ούτως ή άλλως. Όταν οι βλεφαρίδες είναι βρώμικες είναι πιο δύσκολο για τις lotion να διεισδύσουν στην τρίχα σωστά με αποτέλεσμα το Lash Lift μας να είναι ανομοιόμορφο ή κάποιες βλεφαρίδες να μην έχουν γυρίσει καθόλου.

Εάν προτιμάτε να καθαρίζετε μόνοι σας τις βλεφαρίδες πριν την εφαρμογή, κάντε το πριν αποφασίσετε τι σιλικονάκια και τι χρόνο θα χρειαστείτε, καθώς η μάσκαρα μας δίνει λανθασμένη εντύπωση για τη φυσική κλίση και καμπύλη των βλεφαρίδων.

 

Βήμα 1 : Απολυμάνετε τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε γάντια

 

Τα γάντια πρέπει να απολυμαίνονται επίσης εφόσον φορεθούν, καθώς δεν είναι αποστειρωμένα μέσα στη συσκευασία τους.

 

Βήμα 2 : Πλένουμε τις βλεφαρίδες του πελάτη

 

Συστήνουμε να πλένετε εσείς τις βλεφαρίδες, ώστε να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς έχετε καλύτερη οπτική από ότι οι πελάτες στον καθρέφτη.

Τοποθετείστε μια μικρή ποσότητα αφρού στο βλέφαρο του πελάτη και όχι απευθείας πάνω στη lash line, είναι πιο ευχάριστη η αίσθηση για τον πελάτη. Χρησιμοποιήστε το Cashmere Brush ή Βουρτσάκια Lipgloss για να καθαρίσετε τις βλεφαρίδες από τη ρίζα. Απομακρύνετε τα υπολείμματα make-up με βρεγμένο βαμβάκι ή γάζα και γυρίστε το κεφάλι του πελάτη στο πλάι για να ξεπλύνετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Πάντα να χρησιμοποιείτε ορό για να ξεβγάζετε πριν την εφαρμογή καθώς τα άλατα αρχίζουν να ανοίγουν τα λέπια της τρίχας απαλά. Αυτό θα βοηθήσει τις lotions να διεισδύσουν πιο εύκολα.

 

Βήμα 3 : Καθόρισε εάν ο πελάτης σου έχει κανονικά ή πεσμένα βλέφαρα

 

Ελέγξτε το σχήμα ματιών του πελάτη σας και τα βλέφαρά του. Εάν ο πελάτης έχει βαριά, πεσμένα βλέφαρα, μην χρησιμοποιείτε σιλικονάκια σε S ή M μέγεθος, καθώς θα δώσουν έντονη καμπύλη και έτσι οι βλεφαρίδες να πιάνονται στη πτυχή του πεσμένου βλεφάρου, προκαλώντας δυσφορία ή να δείχνουν περίεργες.

 

Βήμα 4 : Καθορίστε την κατεύθυνση ανάπτυξης των βλεφαρίδων του πελάτη

 

Ζητήστε από τον πελάτη σας να κοιτάξει ευθεία και ελέγξτε την κατεύθυνση ανάπτυξης των βλεφαρίδων του :

1. Εάν οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται ευθεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε.

2. Εάν οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται καθοδικά, επιλέξτε ένα από τα πιο στρογγυλά σιλικονάκια, για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει :

Ο λόγος που τα πιο στρογγυλά σιλικονάκια δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα τους είναι επειδή όταν οι βλεφαρίδες μεγαλώνουν μετά από εβδομάδες η βάση της βλεφαρίδας δεν είναι πλέον ορατή, μόνο η μέση και η άκρη των βλεφαρίδων είναι διακριτές όταν τις κοιτάμε από μπροστά :

 

3. Εάν η γραμμή των βλεφαρίδων είναι ανομοιόμορφη (το πιο συνηθισμένο είναι οι εξωτερικές βλεφαρίδες να αναπτύσσονται πιο καθοδικά από την εσωτερική γωνία και τις μεσαίες βλεφαρίδες), τότε σημειώστε το σημείο που αλλάζουν με Eyeliner και χρησιμοποιείστε ένα πιο στρογγυλό σιλικονάκι για πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Όσο πιο καθοδικά αναπτύσσονται οι βλεφαρίδες τόσο πιο δύσκολο είναι να ανασηκωθούν (χρειάζονται περισσότερο χρόνο επεξεργασίας με την lifting lotion). Όταν οι βλεφαρίδες του πελάτη έχουν ανομοιόμορφη κατεύθυνση ανάπτυξης, το αποτέλεσμα είναι επίσης ανομοιόμορφο, εκτός αν κάνετε κάτι για να το διορθώσετε είτε με το Easy Lift  είτε με διαφορετικούς χρόνους επεξεργασίας στην Lifting lotion.

 

Βήμα 5 : Κατανοήστε τις προσδοκίες του πελάτη σας

 

Για να καταλάβετε τις προσδοκίες που έχει ο πελάτης σας από το lift ρωτήστε τον αν συνήθως δίνει έντονη καμπύλη στις βλεφαρίδες του. Αν η απάντηση είναι ναι τότε περιμένει ένα έντονο lift, αν η απάντηση είναι όχι τότε καλό θα ήταν να συζητήσετε πόσο έντονο αποτέλεσμα περιμένει ή αν θα ήθελε λίγο πιο έντονες από τις δικές του και αναλόγως να διαλέξετε το αντίστοιχο σιλικονάκι. Αν έχει κάνει πάλι στο παρελθόν Lash Lift ρωτήστε την πως της είχε φανεί, τι της άρεσε και αν θα ήθελε κάτι διαφορετικό. Επίσης ρωτήστε την αν έχει ευαισθησία στα μάτια και λάβετε το υπόψιν σας την ώρα της βαφής των βλεφαρίδων.

 

Βήμα 6 : Τραβήξτε φωτογραφίες

 

Πάντα να τραβάτε φωτογραφίες το πριν, ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να τις χρησιμοποιήσετε στα social media.

 

Βήμα 7 : Απολυμάνετε τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε την διαδικασία

 

Επίσης θα χρειαστεί να απολυμάνετε το κινητό σας, εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογή timer.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top