Lash Lift – Βήμα – Βήμα :

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

 1. Βήμα 1 : Πλένουμε Τις Βλεφαρίδες
 2. Βήμα 2 : Τοποθετήστε Easy Lift
 3. Βήμα 3 : Καλύπτουμε τις κάτω βλεφαρίδες με eyepads ή ταινία (link)
 4. Βήμα 4 : Εφαρμογή Silicon Shields
  4.1 Ανατομικά σιλικονάκια
  4.2 Κλασσικά λευκά σιλικονάκια
  4.3 Πως να επιλέξετε σιλικονάκι για ένα τέλειο Lash Lift?
  4.4 Πως να τοποθετήσετε τα σιλικονάκια?
  4.5 Πως ξέρω ότι τοποθέτησα το σιλικονάκι σωστά?
 5. Βήμα 5 : Χτενίζουμε Τις Βλεφαρίδες Επάνω Στο Σιλικονάκι Και Τις Διαχωρίζουμε
 6. Βήμα 6 : Εφαρμογή curling/lifting/perming lotion
 7. Βήμα 7: Εφαρμογή Fixing Lotion
 8. Βήμα 8: Βαφή βλεφαρίδων
 9. Βήμα 9: Εφαρμογή Shine Repair
 10. Βήμα 10: Χαλαρώστε τις βλεφαρίδες από τα σιλικονάκια
 11. Βήμα 11: Αφαιρέστε τα σιλικονάκια
 12. Βήμα 12: Ολοκληρώστε την υπηρεσία
 13. Βήμα 13: Εφαρμογή Lash BFF Pro
 14. Home Care

 

 

Τα βήματα του Lash Lift by Ruthie Belle

 

1. Βήμα 1 : Πλένουμε Τις Βλεφαρίδες

 

2. Βήμα 2 : Τοποθετήστε Easy Lift

 

Το Easy Lift έχει διπλή χρήση :

 1. Προετοιμάζει τις βλεφαρίδες για την υπηρεσία, κάνοντας τη δομή της βλεφαρίδας πιο εύκολα διαχειρίσιμη, ώστε να σηκώνονται εύκολα στο σιλικονάκι.
 2. Να ανοίγει πλήρως τα λέπια της τρίχας χωρίς να αφυδατώνει τη φυσική βλεφαρίδα, όπως γίνεται συνήθως με τα κοινά primer.

Ανοίγοντας τα λέπια της τρίχα διεισδύουν βαθύτερα οι lotions και έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Before Easy Lift / Superdry / Easy Wrap
After Easy Lift / Superdry / Easy Wrap

 

 

 

 

 

 

 

Το Easy Lift θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε φορά που κάνετε Lash Lift με προϊόντα Ruthie Belle και είναι απαραίτητο για :

 1. Πελάτες που οι φυσικές τους βλεφαρίδες αναπτύσσονται χιαστί (criss-cross)
 2. Βλεφαρίδες που έχουν δυνατή δομή
 3. Βλεφαρίδες που έχουν άναρχη κατεύθυνση ανάπτυξης

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Easy Lift ενδείκνυται για χρήση σε συνδυασμό ΜΟΝΟ με τα Lash & Brow Lift προϊόντα της Ruthie Belle, καθώς ενισχύει την αποτελεσματικότητα της Lifting Lotion. Εάν χρησιμοποιηθεί κάποια lotion με “δυνατή” χημική σύσταση, μπορεί να προκληθεί ζημιά στις βλεφαρίδες.

Εφαρμόζετε το Easy Lift στις βλεφαρίδες με ένα microfiber brush. Χρησιμοποιήστε όσο προϊόν χρειάζεται για να καλύψετε όλες τις βλεφαρίδες, αποφεύγοντας να τις μουλιάσετε και να έρθει σε επαφή με το εσωτερικό του ματιού. Το προϊόν χρειάζεται 30 sec για να δράσει και δεν χρειάζεται να το ξεβγάλουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Βήμα 3 : Καλύπτουμε τις κάτω βλεφαρίδες με eyepads ή ταινία

 

4. Βήμα 4 : Εφαρμογή Silicon Shields

 

Όπως και με τις Lifting Lotion, έτσι και με τα σιλικονάκια η εταιρεία μας καινοτομεί ως προς το στυλ τους αλλά και τα υλικά κατασκευής τους. Σας συστήνω να δοκιμάζεται διαφορετικούς τύπους silicon shields για να βρείτε τι ταιριάζει καλύτερα σε εσάς αλλά και στους πελάτες σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Τα σιλικονάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ 4 – 5 φορές πριν γίνουν ανθυγιεινά και αρχίσουν να μεταφέρουν μικρόβια από τον έναν πελάτη στον άλλο. Διαβάστε εδώ.

Όσο μικρότερο είναι το σιλικονάκι τόσο πιο έντονο είναι το γύρισμα που δημιουργεί.

S – small (έντονο γύρισμα)

M – medium (μεσαίο γύρισμα)

M1 – (πιο ήπιο γύρισμα απ’ ότι με το medium)

M2 – (πιο ήπιο γύρισμα απ’ ότι το M1)

L – large (φυσικό γύρισμα, ιδανικό για βλεφαρίδες που είναι φυσικά πολύ γυρισμένες)

Με τον καιρό όλοι οι lash artists αποκτούν τις προτιμήσεις τους ως προς το μέγεθος, αλλά όταν είστε στην αρχή σας συστήνω να επιλέξετε σιλικονάκι με βάση το μήκος της βλεφαρίδας που έχει ο πελάτης σας. Χρησιμοποιήστε το Lash Lifting Tool για να μετρήσετε το μήκος των βλεφαρίδων :

 

 

4.1 Ανατομικά σιλικονάκια

 

Τα σιλικονάκια νέας γενιάς δεν χρειάζονται κόλλα! Ονομάζονται Anatomical Shields (Ανατομικά σιλικολάκια) εξαιτίας του σχήματος που έχουν, το οποίο μιμείται το σχήμα του ματιού. Εξαιτίας αυτού αλλά και της εξαιρετικά μαλακής σιλικόνης απ’ την οποία κατασκευάζονται μπορούν να εφαρμοστούν στο βλέφαρο χωρίς κόλλα! Αγκαλιάζουν τον βολβό του ματιού και γι’ αυτό δεν πρόκειται να μετακινηθούν από την θέση τους.

Αυτό κάνει την τοποθέτηση τους αλλά και τον καθαρισμό τους στο τέλος της εφαρμογής πολύ πιο εύκολα, μειώνοντας τον χρόνο της υπηρεσίας σας.

Έχουν μία πολύ ευδιάκριτη κορυφή, οπότε είναι και πολύ εύκολο να δούμε σε ποιο σημείο θα γίνει το lift. Κατά προσέγγιση, η κορυφή θα πρέπει να είναι περίπου στο 30-50% του μήκους των φυσικών βλεφαρίδων.

Συστήνουμε να χρησιμοποιείται ανατομικά σιλικονάκια σε πελάτες με ίσιες ή βλεφαρίδες που αναπτύσσονται ελαφρώς προς τα πάνω. Είναι ιδανικά επίσης σε πελάτες με πολύ ευαίσθητα μάτια ή ευαισθησία στην κόλλα.

PRO TIP! Μπορείτε να αντιστρέψετε τα σιλικονάκια (χρησιμοποιήστε το αριστερό στο δεξί μάτι ή αντίστροφα) για ένα τέλειο lift σε βλεφαρίδες που αναπτύσσονται προς τα κάτω στην εξωτερική γωνία (έξω κανθό). Όταν αντιστρέψετε τα σιλικονάκια η επίπεδη εξωτερική μύτη θα πρέπει να κοπεί  για να εφαρμόσει σωστά στο βλέφαρο.

Θα δώσουν στους πελάτες σας ένα Lift παρόμοιο με τα extensions βλεφαρίδων καμπυλότητας Μ.

 

4.2 Κλασσικά λευκά σιλικονάκια

 

Τα κλασσικά λευκά σιλικονάκια μπορούν είτε να δημιουργήσουν ένα δυνατό flat lift (παρόμοιο με τα extensions βλεφαρίδων καμπυλότητας L) ή ένα πιο στρογγυλό Lift  (παρόμοιο με τα extensions βλεφαρίδων καμπυλότητας C, CC ή D), αναλόγως τι μέγεθος σιλικονάκι που έχετε χρησιμοποιήσει.

Εάν θέλετε να μαλακώσετε λίγο τα καινούρια σιλικονάκια, μπορείτε να τα τρίψετε ελαφρώς ανάμεσα από τα δάχτυλά σας, πριν τη χρήση.

 

PRO TIP! Υπάρχει μία “ανόητη” τάση να χρησιμοποιείται ταινία micropore στα βλέφαρα κάτω από τα σιλικονάκια. Αυτό υποτίθεται ότι κάνει πιο εύκολη την αφαίρεση τους μετά την θεραπεία. Γιατί είπα ότι αυτό είναι ανόητο? Γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γι’ αυτό! Αν διαβάσετε αυτόν τον οδηγό θα μπορείτε να αφαιρέσετε τα σιλικονάκια με ευκολία χωρίς να χρησιμοποιήσετε ταινία στο πιο ευαίσθητο δέρμα που έχει ο άνθρωπος. Η micropore tape είναι πολύ κολλώδης ταινία και αφυδατώνει το δέρμα των βλεφάρων χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

 

4.3 Πως να επιλέξετε σιλικονάκι για ένα τέλειο Lash Lift?

 

Το μέγεθος εξαρτάται από:

 1. Το σχήμα των βλεφάρων (κανονικό ή χαλαρό)
 2. Την κατεύθυνση ανάπτυξης των βλεφαρίδων
 3. Το επιθυμητό αποτέλεσμα
 4. Το μήκος των βλεφαρίδων

Είναι καλύτερα να ελέγξετε τα πρώτα τρία (το σχήμα των βλεφάρων, την κατεύθυνση ανάπτυξης των βλεφαρίδων και το επιθυμητό αποτέλεσμα) κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα κάνετε με τον πελάτη πριν την εφαρμογή, όταν θα έχει τα μάτια του ανοιχτά και να αποφασίσετε το μέγεθος που θα έχει το σιλικονάκι αφού μετρήσετε το μήκος των βλεφαρίδων.

Αυτά είναι τα μεγέθη των βλεφαρίδων και τα αντίστοιχα μεγέθη στα σιλικονάκια που εγώ συστήνω:

Κλασσικά λευκά σιλικονάκια :

 • Βλεφαρίδες πιο κοντές από 7 mm – S
 • 7–8 mm – M
 • 9–10 mm – M1
 • 11–12 mm – M2
 • Βλεφαρίδες πιο μεγάλες από 12 mm – L

 

Ανατομικά σιλικονάκια :

 • 6–8 mm – S
 • 9–10 mm – M
 • 11–12 mm – L
 • Βλεφαρίδες πιο μεγάλες από 12 mm – XL

 

Δεν συστήνετε η χρήση των Anatomical Shields σε βλεφαρίδες μικρότερες των 6mm επειδή η κορυφή δεν θα επιτρέψει στο Lift να φανεί. Για πολύ κοντές βλεφαρίδες συστήνουμε να χρησιμοποιείτε μικρότερο μέγεθος σιλικονάκια με ραβδώσεις (Silicon Shields with Ridges) καθώς αυτά είναι τα πιο μικρά σιλικονάκια που υπάρχουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιείται πιο μικρό μέγεθος στα σιλικονάκια για ένα πιο έντονο lift, παρόλα αυτά η κορυφή του δεν θα πρέπει να είναι λιγότερο από 30% του μήκους των φυσικών βλεφαρίδων, για να αποφύγετε να γυρίσουν υπερβολικά και αφύσικα δημιουργώντας δυσφορία στον πελάτη. Οι βλεφαρίδες μπορούν να περάσουν την άκρη (το τέλος) στο σιλικονάκι αλλά σε αυτή την περίπτωση να θυμάστε να μην χρησιμοποιήσετε lifting/curling lotion στην άκρη των βλεφαρίδων για να μην δημιουργηθούν τσακίσεις.

Τα Anatomical Shields τοποθετούνται στα βλέφαρα χωρίς κόλλα. Το σχήμα τους αλλά και το υλικό απ’ το οποίο είναι κατασκευασμένα τα κάνει να ‘κολλάνε’ στα μάτια χωρίς κανένα πρόβλημα. Το δεξί και το αριστερό σιλικονάκι είναι διαφορετικά οπότε σιγουρευτείτε ότι τα έχετε τοποθετήσει στο σωστό μάτι.

PRO TIP: Μπορείτε να αντιστρέψετε τα σιλικονάκια (χρησιμοποιήστε το αριστερό στο δεξί μάτι ή αντίστροφα) για ένα τέλειο lift σε βλεφαρίδες που αναπτύσσονται προς τα κάτω στην εξωτερική γωνία (έξω κανθό). Όταν αντιστρέψετε τα σιλικονάκια η επίπεδη εξωτερική μύτη θα πρέπει να κοπεί  για να εφαρμόσει σωστά στο βλέφαρο.

 

4.4 Πως να τοποθετήσετε τα σιλικονάκια?

 

Διαχωρίστε τις βλεφαρίδες που δεν είναι μαζί με τις κύριες βλεφαρίδες για να αποφύγετε να μπερδευτείτε και να τοποθετήσετε το σιλικονάκι μακριά από το βλέφαρο.

Εδώ είναι ένα βίντεο πως να το κάνετε:

Έπειτα κρατήστε το σιλικονάκι από την εξωτερική του γωνία ενώ το τοποθετείτε : για παράδειγμα την δεξιά του αν το τοποθετείτε στο δεξί μάτι. Ανασηκώστε το βλέφαρο του πελάτη απαλά για να σιγουρευτείτε ότι το τοποθετήσατε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για αρχάριους lash artists συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τα Anatomical Shields καθώς μπορούν να επανατοποθετηθούν όσες φορές χρειάζεται.

Αν είστε αρχάριοι και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά, προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε πολλές φορές χωρίς κόλλα για να βρείτε το σωστό σημείο. Όταν νιώσετε σιγουριά τότε τοποθετήστε κόλλα στο σιλικονάκι. Τραβήξτε απαλά το βλέφαρο του πελάτη με το δάχτυλο σας και τοποθετήστε την εσωτερική γωνία πρώτα κρατώντας την με το δάχτυλο. Στη συνέχεια τραβήξτε την εξωτερική πλευρά και τοποθετήστε και εκεί το σιλικονάκι. Απαλά κρατήστε σταθερά για λίγο το σιλικονάκι με το δάχτυλο σας μέχρι να σταθεροποιηθεί στο βλέφαρο του πελάτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Απλώστε γρήγορα την κόλλα στο σιλικονάκι. Δεν χρειάζεται να την απλώσετε ομοιόμορφα, είναι σημαντικό να μην στεγνώσει πριν τοποθετήσετε το σιλικονάκι. 

 

4.5 Πως ξέρω ότι τοποθέτησα το σιλικονάκι σωστά?

 

Ένας από τους λόγους που δεν θα είναι έντονο το γύρισμα είναι επειδή το σιλικονάκι τοποθετήθηκε μακριά από το βλέφαρο. Αν στην συνέχεια οι βλεφαρίδες χτενιστούν πολύ σφιχτά, θα κάνουν το waterline να γυρίσει, με αποτέλεσμα ένα πολύ χαλαρό γύρισμα. Αν το σιλικονάκι είναι πολύ μακριά και οι βλεφαρίδες έχουν βουρτσιστεί όπως θα έπρεπε, πάλι θα έχουμε ένα πολύ χαλαρό γύρισμα. Οπότε φροντίστε να ελέγξετε την απόσταση από τις ρίζες των βλεφαρίδων πριν συνεχίσετε. Αν μπορείτε να δείτε δέρμα ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων και το σιλικονάκι, τότε το κενό είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να το επανατοποθετήσετε.

 

5. Βήμα 5 : Χτενίζουμε Τις Βλεφαρίδες Επάνω Στο Σιλικονάκι Και Τις Διαχωρίζουμε

 

ΠΑΝΤΑ χτενίζουμε τις βλεφαρίδες ευθεία προς τα πάνω στη εσωτερική γωνία. Στην εξωτερική γωνία μπορείτε να τις χτενίσετε ευθεία ή ελαφρώς προς τα έξω (μόνο εάν ο πελάτης έχει μακριές βλεφαρίδες, καθώς αυτό μειώνει το Lift Effect) για cat eye effect. Κρατήστε το σιλικονάκι στη θέση του με το δάχτυλό σας όση ώρα χτενίζετε τις βλεφαρίδες για να αποφεύγουμε να μετακινείται κάνοντας την διαδικασία πιο εύκολη.

Είναι σωστό να αλλάζετε θέση στις βλεφαρίδες έως ότου βρείτε την κατάλληλο κατεύθυνση που πρέπει να κολληθούν. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να προσθέσετε ένα ακόμα στρώμα κόλλας καθώς αυτό θα μαλακώσει την κόλλα που ήδη υπάρχει. Η αποτελεσματικότητα των lotions εξαρτάται από την ποσότητα της κόλλας που έχουμε χρησιμοποιήσει, συνεπώς εάν βλέπετε να συγκεντρώνεται πολύ κόλλα στην προσπάθεια να κολλήσετε σωστά τις βλεφαρίδες, είναι καλή ιδέα να απομακρύνετε την κόλλα με μια νωπή μπατονέτα και να ξεκινήσετε ξανά. Αφαιρέστε ΜΟΝΟ τα σημεία που χρειάζονται διόρθωση και όχι όλες τις βλεφαρίδες!

Ξεκινήστε να χτενίζετε και να διαχωρίζετε από την μέση του βλεφάρου χρησιμοποιώντας το Lash Lift Tool ή το Y-Brush. Βάζουμε κόλλα πάνω στο σιλικονάκι τμηματικά ανά 5mm περίπου και κολλάμε τις βλεφαρίδες χτενίζοντάς τες προς τα πάνω και τις διαχωρίζουμε. Εάν τοποθετήσουμε την κόλα σε όλο το σιλικονάκι εξ’ αρχής, θα έχει στεγνώσει μέχρις ότου φτάσουμε στην εξωτερική γωνία. Η κόλλα χρειάζεται περίπου 10 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει πάνω στο σιλικονάκι.

 

Χτενίζουμε τις βλεφαρίδες προς τα πάνω τεντώνοντάς τες για να τοποθετηθούν σωστά στο σιλικονάκι. Εάν τις χτενίσουμε και τις τοποθετήσουμε χαλαρά, δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα ή και ίσως αρχίσουν να ξεκολλάνε κατά της διάρκεια της υπηρεσίας. Το lift σας θα είναι πιο έντονο εάν οι βλεφαρίδες είναι καλά τεντωμένες πάνω στο σιλικονάκι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Βεβαιωθείτε ότι όταν χτενίζετε τις βλεφαρίδες πάνω στο σιλικονάκι, δεν θα γυρίσει το εσωτερικό, υγρό μέρος του βλεφάρου προς τα έξω (flipped eyelid). Συνήθως γυρίζει όταν το σιλικονάκι έχει τοποθετηθεί μακριά από το lash line ή οι βλεφαρίδες τραβιούνται πολύ δυνατά στο κόλλημα. Το γυρισμένο βλέφαρο μας δίνει σαν αποτέλεσμα αδύναμο lift.

Flipped waterline

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Οι βλεφαρίδες πρέπει να διαχωριστούν σωστά καθώς τις τοποθετούμε στο σιλικονάκι. Δεν πρέπει να διπλώνουν ή να είναι μπερδεμένες μεταξύ τους. Όπως θα τοποθετηθούν πάνω στο σιλικονάκι είναι ακριβώς όπως θα είναι σαν αποτέλεσμα. Σε κάποιους Lash Artists αρέσει το effect των μπερδεμένων βλεφαρίδων μετά την εφαρμογή αλλά όταν οι βλεφαρίδες αρχίζουν να μεγαλώνουν σε αυτές τις κατευθύνσεις θα δείχνουν ανομοιόμορφες και όχι και τόσο ελκυστικές.

Είναι φυσιολογικό να χρειάζεται αρκετός χρόνος (ειδικά όταν ξεκινάτε ως Lash Lift Artists) για να τοποθετήσετε τα σιλικονάκια και να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες απόλυτα σωστά. Μην απογοητεύεστε γι’ αυτό και μην βιάζεστε – κάνει ΟΛΗ τη διαφορά στην τελική εμφάνιση και είναι αυτό που θα κάνει τους πελάτες σας να επιστρέψουν σε εσάς!

Συνεχίστε να ελέγχετε την κατεύθυνση των βλεφαρίδων που κολλάτε πάνω στο σιλικονάκι καθώς προχωράτε – πρέπει να ανεβαίνουν ευθεία από τη βάση τους. Είναι πιο εύκολο να διορθώσετε τυχόν λάθη εν κινήσει αντί να αφαιρέσετε την κόλλα αφού στεγνώσει τελείως. Ακολουθεί μια συμβουλή για το πώς να το κάνετε εύκολα – πιέστε απαλά την κορυφή από το σιλικονάκι, ώστε οι βάσεις των βλεφαρίδων να γίνουν καθαρά ορατές:

PRO TIP! Όταν ολοκληρώσετε τον διαχωρισμό των βλεφαρίδων, αφαιρέστε το eyepad (ή τραβήξτε το προς τα κάτω μακριά από την εσωτερική γωνία) για να ξεσκεπάσετε ΟΛΕΣ τις μικρές βλεφαρίδες στην εσωτερική γωνία. Χρησιμοποιήστε μεγεθυντικά γυαλιά εάν δεν τις βλέπετε. Το lift των 100% των μικροσκοπικών βλεφαρίδων στην εσωτερική γωνία εγγυημένα θα πάει το lift σας στο επόμενο επίπεδο!

 

6. Βήμα 6 : Εφαρμογή curling/lifting/perming lotion

 

Σκοπός της Organic Lifting Lotion είναι να σπάσει τους δισουλφιδικούς δεσμούς στη κερατίνη της βλεφαρίδας ώστε να μπορέσουμε να της δώσουμε άλλο σχήμα. Δείτε ΕΔΩ την χημεία των προϊόντων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι Lotions μας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις “δυνατές” lotions και πρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικά, ώστε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα. Η απλή αλλά και η Organic Lifting Lotion χρησιμοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πάντα ξεκινάμε την εφαρμογή την εξωτερική άκρη του ματιού καθώς εκεί οι βλεφαρίδες είναι ΠΑΝΤΑ πιο χοντρές και δυνατές από αυτές στην εσωτερική γωνία, συνεπώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο επεξεργασίας, ώστε να σηκωθούν όσο αυτές στην εσωτερική γωνία. Θυμηθείτε – όσο πιο ομοιόμορφα είναι γυρισμένες οι βλεφαρίδες τόσο πιο όμορφες θα δείχνουν!

 

Λόγω της ήπιας χημικής σύστασης της φόρμουλας:
 1. Η lotion μπορεί να τοποθετηθεί σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων. Αυτό είναι ιδανικό για να ισιώσουμε τυχόν τσακίσματα από προηγούμενα Lash Lift
 2. Οι βλεφαρίδες μετά από πολλά Lash Lift, θα φαίνονται όσο τέλειες όπως την πρώτη φορά χωρίς να αφυδατωθούν ή να καταστραφούν.
 3. Εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε (πχ όχι το γύρισμα που επιθυμούμε), τα προϊόντα μας, μας επιτρέπουν να επαναλάβουμε την διαδικασία κατευθείαν, ώστε να διορθώσουμε το αποτέλεσμα. Τα προϊόντα άλλων εταιρειών χρειάζονται ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων για να επαναληφθεί η διαδικασία του Lash Lift.
 4. Το lift μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά θέλουμε. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πελάτης σας θέλει να φρεσκάρει το lift του μετά από 1-2 εβδομάδες, μπορούμε να το κάνουμε!

PRO TIP! έχετε αυτό υπόψιν για την περίοδο που έχουμε έντονη τριχόπτωση και οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Τα προϊόντα είναι πολύ ευαίσθητα στο οξυγόνο, για το λόγο αυτό μην δοκιμάσετε να ανοίξετε τη συσκευασία. Εάν δεν κάνετε συχνά εφαρμογές  1 την εβδομάδα ή λιγότερα), βγάλτε πολύ λίγο προϊόν πριν ξεκινήσετε, καθώς αυτό που είναι στην άκρη στο στόμιο ίσως να έχει οξειδωθεί.

 

Πόσο χρόνο χρειάζεται η Lifting Lotion?

Οι λοσιόν μας έχουν τόσο απαλή φόρμουλα που μπορείτε να δοκιμάσετε με ασφάλεια διαφορετικούς χρόνους χωρίς να ανησυχείτε μήπως υπερεπεξεργαστείτε τις βλεφαρίδες!! Μπορείτε να καλύψετε τις βλεφαρίδες μέχρι την μέση ή ακόμα και ολόκληρες, χωρίς να τις προκαλέσετε οποιαδήποτε ζημιά. Όσο πιο ψηλά εφαρμόζετε τη lotion, τόσο πιο δυνατό lift θα αποκτήσετε. Λάβετε αυτό υπόψη όταν δοκιμάζετε τους χρόνους – αυξήστε μόνο την ποσότητα της lotion ή του χρόνου επεξεργασίας κάθε φορά για να κατανοήσετε πλήρως πώς αλλάζει την εμφάνιση του lift.

Application of curling lotion

Λόγω της καινοτομίας της σύνθεσης, η lotion μας χάνει την ισχύ της μετά από 15 λεπτά και έτσι δεν θα έχει πλέον επίδραση στις βλεφαρίδες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να το διατηρείτε για περισσότερο από 15 λεπτά.

Εφαρμόστε το προϊόν στις βλεφαρίδες, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία. Χρησιμοποιήστε αρκετή ποσότητα, ώστε όλες οι βλεφαρίδες να είναι καλυμμένες πλήρως και δεν φαίνονται μέσα από τη lotion.  Σιγουρευτείτε ότι έχετε καλύψει τουλάχιστον το μισό μήκος τους όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αλλιώς δεν γυρίσουν.

Η απαλή σύνθεσή της lotion μας είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα σε σύγκριση με τις “δυνατές” λοσιόν και αν χρησιμοποιήσετε όσο λίγη ποσότητα χρησιμοποιείτε με τις “δυνατές” λοσιόν, δεν θα έχετε καλό γύρισμα!

Οι χρόνοι για την Lifting Lotion είναι 9-15 mins. Θυμηθείτε – όσο περισσότερη κόλλα έχουμε χρησιμοποιήσει τόσο περισσότερο χρόνο επεξεργασίας θα χρειαστείτε.

Αφαιρέστε με μια μπατονέτα ή με ένα Long Tappered Microbrush

 

7. Βήμα 7: Εφαρμογή Fixing Lotion

 

Η Fixing Lotion εξισορροπεί το επίπεδο του PH στις βλεφαρίδες μετά την lifting lotion και σταθεροποιεί την καμπύλη που έχουμε δώσει στην τρίχα επαναφέροντας τους δισουλφιδικούς δεσμούς. Δείτε ΕΔΩ την χημεία των προϊόντων.

 

PRO TIP! Αν ξεκόλλησαν από το σιλικονάκι αρκετές βλεφαρίδες μετά την εφαρμογή της  Lifting Lotion μπορείτε να τις κολλήσετε πάλι με κόλλα πριν την εφαρμογή της Fixing Lotion . Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε transpore tape, kind removal tape, glue nozzle wipe ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Αν είναι πολύ λίγες οι βλεφαρίδες που ξεκόλλησαν τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι. Απλά εφαρμόστε πολύ απαλά όποια μέθοδο και αν επιλέξατε αφού τοποθετήσετε Fixing Lotion, βαφή ή Shine Repair στο σιλικονάκι.

 

Ξεκινήστε την εφαρμογή της Fixing Lotion από την εσωτερική γωνία του ματιού, ώστε να σταματήσει η δράση της Lifting Lotion πρώτα στις πιο ευαίσθητες βλεφαρίδες. Στη συνέχεια τοποθετήστε Fixing Lotion κατά μήκος των βλεφαρίδων. Να θυμάστε: στην εσωτερική γωνία του ματιού οι βλεφαρίδες είναι πάντα πιο λεπτές και αδύναμες απ’ ότι στην εξωτερική οπότε χρειάζονται λιγότερο χρόνο επεξεργασία.

Ο χρόνος έκθεσης είναι πάντα 7 λεπτά για κάθε τύπο βλεφαρίδων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! 7 λεπτά είναι αρκετά για να επαναφέρουν τους δισουλφιδικούς δεσμούς σε ΚΑΘΕ τύπο βλεφαρίδας. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το γύρισμα στο τέλος της θεραπείας, αυξήστε ΜΟΝΟ τον χρόνο της Lifting Lotion. Αυξάνοντας τον χρόνο επεξεργασίας της Fixing Lotion δεν θα κάνετε το γύρισμα πιο δυνατό και έντονο, απλά θα σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο! Αφαιρέστε την με μία στεγνή μπατονέτα.

Η Fixing Lotion δεν είναι ευαίσθητη στο οξυγόνο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να την πετάξετε αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο καιρό.

 

8. Βήμα 8: Βαφή βλεφαρίδων

 

Αφού αφαιρέσετε την Fixing Lotion, βάψτε τις βλεφαρίδες με την βαφή της αρεσκείας σας.

Οι lotions μας είναι τόσο ήπιες που η βαφή είναι συνήθως το σημείο που ερεθίζει τον πελάτη μας. Αν λοιπόν ο πελάτης σας έχει ευαίσθητα μάτια, μείνετε 1mm μακριά από το δέρμα για να αποφύγετε να δακρύσουν τα μάτια του. Πάντα να προσέχετε να μην εισέρχεται η βαφή μέσα στα μάτια. Αν ο πελάτης νιώθει κάποια ενόχληση κατά τη διαδικασία, ο λόγος είναι ΠΑΝΤΑ η βαφή η οποία ήρθε σε επαφή με το wet line ή τα μάτια οπότε σε αυτή την περίπτωση πρώτα να κοιτάξετε αυτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την βαφή αμέσως μόλις ακουμπήσει στο wet line οπότε αφαιρέστε την γρήγορα για να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Είναι καλύτερα να την αφαιρέσετε με μία βρεγμένη μπατονέτα.

Πάντα να χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας βαφή για αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Η δική μου αγαπημένη είναι μια γερμανική εταιρεία η Schwarzkopf η οποία δίνει ένα έντονο μαύρο και με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα. Μετά το στάδιο της βαφής τα λέπια της τρίχας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά με αποτέλεσμα η βαφή να εισέρχεται στη τρίχα πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο παραμονής της βαφής όταν κάνετε lash lift απ’ ότι αν δεν κάνετε. Με την Schwarzkopf συνήθως χρειάζεστε 5-7 λεπτά. Αφαιρέστε την με στεγνή μπατονέτα ή βαμβάκι.

 

9. Βήμα 9: Εφαρμογή Shine Repair

 

Όλα τα σύγχρονα Lash lift συστήματα, κλείνουν την θεραπεία με ένα θρεπτικό προϊόν το οποίο επαναφέρει την υγρασία στις βλεφαρίδες και τους παρέχει θρεπτικούς παράγοντες.

Το Shine Repair είναι το πιο καινοτόμο προϊόν απ’ όλα τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα στον κόσμο διότι όχι μόνο κάνει ότι όλα τα ανταγωνιστικά του προϊόντα αλλά κλείνει ΠΛΗΡΩΣ (έως 99,9%!) τα λέπια των βλεφαρίδων και επαναφέρει το pH. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν καθόλου οι πελάτες μετά την θεραπεία, πριν βρέξουν τις βλεφαρίδες τους ή φορέσουν μάσκαρα. Με το Shine Repair μπορούν κατευθείαν μετά να πάνε σε χαμάμ, να κάνουν σάουνα ή να πάνε σε πισίνα χωρίς να ανησυχούν αν θα πέσει το lift τους! Δείτε ΕΔΩ την χημεία των προϊόντων.

 

Πως να χρησιμοποιήσετε το Shine Repair

Εφαρμόστε μία παχιά στρώση στις βλεφαρίδες (και ασφαλίστε τες με ταινία ή βαμβάκι αν χρειάζεται επειδή το Shine Repair επίσης τις ξεκολλάει από το σιλικονάκι).

Αφήστε το για για 6 λεπτά ανεξαρτήτως το μήκος και το πάχος των βλεφαρίδων.

Αν παρατηρήσετε σημεία που οι βλεφαρίδες απορροφούν το Shine Repair, αυτό σημαίνει ότι σ’ εκείνα τα σημεία οι βλεφαρίδες είναι πιο ταλαιπωρημένες – οπότε προσθέστε έξτρα Shine Repair.

Μετά από 6 λεπτά αφαιρέστε την περίσσεια λοσιόν με ένα υγρό βαμβάκι, και οι βλεφαρίδες πρέπει να ξεκολλούν από το σιλικονάκι εύκολα.

 

10. Βήμα 10: Χαλαρώστε τις βλεφαρίδες από τα σιλικονάκια

 

Μετά την χρήση του Shine Repair αν υπάρχουν ακόμα βλεφαρίδες που δεν έχουν ξεκολλήσει από το σιλικονάκι, κρατήστε το σταθερά με το ένα χέρι και με το άλλο κρατήστε ένα βουρτσάκι microfiber. Βρέξτε το βουρτσάκι microfiber με τον Clean 11 foam και μετακινήστε το δεξιά-αριστερά πάνω στο σιλικονάκι, ασκώντας ήπια πίεση. Αυτό θα χαλαρώσει τις κολλημένες βλεφαρίδες (φωτογραφία 1). Αν παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κολλημένες βλεφαρίδες στο σιλικονάκι χρησιμοποιήστε το Lash Lift tool (φωτογραφία 2): τοποθετήστε το ανάμεσα στις βλεφαρίδες και το σιλικονάκι και σπρώξτε το προς τα έξω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, αφήνοντας το να ‘σκουπίσει’ την κόλλα που έχει απομείνει.

Αν παραλείψετε το Shine Repair, χρησιμοποιήστε After Lift Foam αντί για ένα συνηθισμένο αφρό για βλεφαρίδες. Μετά το After Lift Foam τα λέπια της τρίχας κλείνουν (όχι τόσο αποτελεσματικά όσο με το Shine Repair) αλλά αρκετά ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να βρέξουν τις βλεφαρίδες τους κατευθείαν μετά την θεραπεία.

Σημείωση! Αυτό θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή ώστε να μην νιώθει δυσφορία ο πελάτης σας.

 

11. Βήμα 11: Αφαιρέστε τα σιλικονάκια

 

Διπλοτσεκάρετε ότι δεν υπάρχουν κολλημένες βλεφαρίδες στα σιλικονάκια ώστε να μην νιώσει δυσφορία ο πελάτης σας όταν τα αφαιρέσετε.

Όταν χρησιμοποιείτε Anatomical Shields χωρίς κόλλα μπορείτε πολύ εύκολα να τα σηκώσετε από το δέρμα! Όταν χρησιμοποιείτε άλλου τύπου σιλικονάκια, πρέπει πρώτα να διαλύσετε την κόλλα κάτω από το σιλικονάκι για ανώδυνη αφαίρεση. Βρέξτε ένα q-tip ή μία μπατονέτα με Clean 11 foam και απαλά ρολάρετε την ανάμεσα στο δέρμα και το σιλικονάκι τεντώνοντας το δέρμα και τραβώντας το σιλικονάκι παράλληλα με το βλέφαρο. Τοποθετήστε τα χρησιμοποιημένα σιλικονάκια σε νερό με σαπούνι κατευθείαν μετά την αφαίρεση τους για να αποφύγετε να μαυρίσουν από την βαφή. Πως κάνουνε αντισηψία στα σιλικονάκια του Lash Lift

 

12. Βήμα 12: Ολοκληρώστε την υπηρεσία

 

Όπως αναφέραμε προηγουμένως – οι βλεφαρίδες ΔΕΝ θα πρέπει να είναι κολλημένες μεταξύ τους ή να δείχνουν βρώμικες από τα υπολείμματα των λοσιόν μετά την θεραπεία. Όλα τα υπολείμματα πρέπει να αφαιρεθούν και οι βλεφαρίδες να διαχωριστούν. Αν είστε ακόμα αρχάριοι και βλέπετε υπολείμματα λοσιόν/κόλλας στις βλεφαρίδες αφού αφαιρέσετε τα σιλικονάκια, προτείνουμε να βρέξετε ένα Βουρτσάκι Μάσκαρα στον αφρό για βλεφαρίδες και να τις χτενίσετε με αυτό όταν αφαιρέσετε το σιλικονάκι.

Σημείωση! Πάντα να χτενίζετε τις βλεφαρίδες ανοδικά για να αποφύγετε να αποδυναμώσετε το γύρισμα!

PRO TIP! Στριφογυρίστε το βουρτσάκι ενώ τις χτενίζετε για να φανούν πιο γεμάτες!

Εάν εξακολουθεί να υπάρχει κόλλα στα βλέφαρα χρησιμοποιήστε ένα υγρό q-tip, Βουρτσάκι Lipgloss ή υγρό cotton pad για να την αφαιρέσετε. Τα βλέφαρα θα πρέπει να είναι 100% καθαρά χωρίς κόλλα/υπολείμματα στο τέλος της θεραπείας.

Όταν τελειώσετε θυμηθείτε να πείτε στους πελάτες ότι μπορούν να ασκηθούν, να κολυμπήσουν ή να φορέσουν μάσκαρα αμέσως μετά την θεραπεία. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν ένα 24ωρο μετά από ένα Lash Lift με τα προϊόντα της Ruthie Belle.

 

13. Βήμα 13: Εφαρμογή Lash BFF Pro

 

Από την στιγμή που ο πελάτης μπορεί να φορέσει κατευθείαν μετά μάσκαρα μπορείτε να εφαρμόσετε την Lash BFF Pro. Έχει τις ίδιες ιδιότητες όπως η Lash BFF αλλά η συσκευασία της διευκολύνει την επαγγελματική χρήση. Επιτρέπει στον πελάτη να αποκτήσει την συνηθισμένη όψη της μάσκαρα χωρίς την αφυδάτωση που κάνουν οι συνηθισμένες μάσκαρα του εμπορίου. Παρόλο που κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν όπως να έχουν μάσκαρα, στην πραγματικότητα είναι σαν μία θρεπτική μάσκα για τις βλεφαρίδες – παρέχει θρέψη και ενισχύει την ανάπτυξη τους τόσο σε μήκος όσο και σε διάμετρο όταν την φοράτε καθημερινά.

Συνιστούμε πάντα την λιανική πώληση προϊόντων στους πελάτες και το να τους δείξετε πως θα δείχνουν οι βλεφαρίδες τους με την Lash BFF, θα διευκολύνει την πώληση σας.

 

14. Home Care

 

Διαβάστε τι μπορεί να κάνει ο πελάτης στο σπίτι στο άρθρο : Φροντίδα στο σπίτι.

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Scroll to Top