Είναι το Lash Lift Ζημιογόνο για τις Βλεφαρίδες?

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Προέλευση και ασφάλεια
Επίδραση στις βλεφαρίδες
Επιπτώσεις στην φύση

 

Από τη στιγμή που το Lash Lift έγινε τόσο δημοφιλές και γνωστό όπως τα extensions βλεφαρίδων τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε ότι οι πελάτες μας θέλουν να γνωρίζουν την επίδραση που μπορεί να έχει στις βλεφαρίδες τους μακροπρόθεσμα. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς τους lash artists να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στις βλεφαρίδες κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να μπορούμε να το εξηγήσουμε και στους πελάτες μας. Ειδικά εάν απευθύνεστε σε πελάτες που εκτιμούν την ποιότητα έναντι της τιμής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να τους το εξηγήσετε.

Η σύνθεση της Lifting Lotion που θα χρησιμοποιήσετε είναι και αυτή που θα καθορίσει πόσο ‘βλαβερό’ θα είναι για τις βλεφαρίδες. Όλες οι curling lotion δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο – η λοσιόν διεισδύει στην τρίχα, διασπά τους δισουλφιδικούς δεσμούς και στη συνέχεια εξουδετερώνεται από την Fixing Lotion. Δεν έχει σημασία αν θα χρησιμοποιήσετε την πιο ήπια ή την πιο “δυνατή” lifting lotion, ο τρόπος που δουλεύουν είναι πάντα ο ίδιος.

Η πιο σημαντική διαφορά είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται για να σπάσουν οι δεσμοί της τρίχας. Τα δύο κυρίως συστατικά που το κάνουν αυτό είναι – το θειογλυκολικό αμμώνιο και η κυστεαμίνη, οπότε ας τα εξετάσουμε περισσότερο.

 

Προέλευση και ασφάλεια

 

Το θειογλυκολικό αμμώνιο είναι φτιαγμένο από θειογλυκολικό οξύ και αμμωνία – την χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της τουαλέτας, ζαντών αυτοκινήτου κλπ. Το θειογλυκολικό οξύ και η αμμωνία είναι τόσο ισχυρές χημικές ενώσεις που θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα σύμβολα:

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ/ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πεθάνεις σε περίπτωση κατάποσης.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η χημική ουσία δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το δέρμα διότι μπορεί να κάψει ή να διαβρώσει τον οργανικό ιστό. 

Η κυστεαμίνη κατασκευάζεται από υδροχλωρική κυστεαμίνη και παρόλο που είναι συνθετικά κατασκευασμένη, η χημική της σύνθεση είναι πανομοιότυπη με την κυστεαμίνη που βρίσκεται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα.

Χημική φόρμουλα συνθετικής κυστεαμίνης
Κυστεαμίνη στο ανθρώπινο σώμα

 

 

 

 

Η καθαρή κυστεαμίνη έχει μόνο ένα προειδοποιητικό σύμβολο πάνω της:

Αυτό σημαίνει ότι αυτό το προϊόν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

 

Επίδραση στις βλεφαρίδες

 

Το θειογλυκολικό αμμώνιο είναι ένα αλκαλικό άλατο και όπως όλα τα άλατα μπορεί να αφυδατώσει τις βλεφαρίδες. Υπάρχει όμως μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην κατάσταση των βλεφαρίδων μετά το στάδιο του γυρίσματος, ανάλογα με το πόσο “δυνατή” ή ήπια είναι η σύνθεσή του.

Με τις βασισμένες στην κυστεαμίνη Lotions, το ερώτημα του πόσο βλαβερές είναι για τις βλεφαρίδες είναι περιττό καθώς αντ’ αυτού είναι θρεπτικές! Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο περιποιούνται τις βλεφαρίδες αλλά αποκαθιστούν την δομή των ΠΟΛΥ ταλαιπωρημένων (που έχουν υποστεί παραπάνω επεξεργασία απ’ όσο θα έπρεπε) βλεφαρίδων. Όταν δουλεύετε με λοσιόν με βάση την κυστεαμίνη, όχι μόνο νιώθετε σιγουριά ότι δεν θα υπερεπεξεργαστείτε τις βλεφαρίδες του πελάτη, αλλά θα βελτιώσετε βλεφαρίδες που έχουν υποστεί υπερβολική επεξεργασία με “δυνατές” lifting lotion! Πόσο τέλειο είναι αυτό!!😊

 

Επιπτώσεις στην φύση

 

Το θειογλυκολικό αμμώνιο δεν διασπάται στην φύση και μπορεί να βλάψει την θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα όταν φτάσει στα θαλάσσια ύδατα.

Η κυστεαμίνη διασπάται εξ ολοκλήρου στην φύση και δεν προκαλεί καμία βλάβη σε αυτή.

Οπότε, η μετάβαση από τα προϊόντα βλεφαρίδων με βάση το θειογλυκολικό αμμώνιο σε αυτά με βάση την κυστεαμίνη είναι ευεργετικά για τις βλεφαρίδες των πελατών σας και φιλικά προς το περιβάλλον. Για να συνοψίσουμε, η απάντηση στην ερώτηση εάν το Lash Lift βλάπτει τις βλεφαρίδες είναι η εξής:

 

PRO TIP! Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις βασισμένες στην κυστεαμίνη Lotions και των διαλυμάτων που έχουν απλώς προσθέσει μέσα κυστεαμίνη στην βάση αμμωνίου ή αιθανολαμίνης. Μία lifting lotion με βάση την κυστεαμίνη δεν περιέχει ΚΑΜΙΑ από αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες και ονομάζεται ‘οργανική’ ή ‘φυτική’.

Από τη στιγμή που η χρήση ήπιων προϊόντων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, πολλές εταιρείες προσπαθούν να κάνουν τις λοσιόν τους να φαίνονται πιο ήπιες χωρίς ουσιαστικά να αλλάζουν μεγάλο μέρος της πραγματικής τους σύστασης. Η απλή αντικατάσταση ενός μόνο συστατικού με την κυστεαμίνη και η διατήρηση σκληρών χημικών συστατικών δεν προσφέρει τα οφέλη που προσφέρει μία λοσιόν με βάση την κυστεαμίνη. 

PRO TIP! Ένα άλλο κόλπο μάρκετινγκ είναι ότι ένα συγκεκριμένο σύστημα Lash Lift θρέφει τις βλεφαρίδες, καθώς τα βήματα μετά τη lifting lotion περιλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά. Εάν η ίδια lifting lotion εξακολουθεί να είναι επιζήμια, τότε η προσθήκη θρεπτικών συστατικών στα απόμενα βήματα δεν σημαίνει ότι όλη τη θεραπεία Lash Lift περιποιείται και θρέφει τις φυσικές βλεφαρίδες – απλώς μειώνει τη βλαβερή της δράση ☝️

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των προϊόντων Lash Lift με βάση την κυστεαμίνη και τα προϊόντα Lash Lift με βάση το θειογλυκολικό συνοψίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

 

 

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top