“Δυνατά” VS “Ήπια” προϊόντα Lash Lift

Hi guys 🙂

Θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα για τα προϊόντα Lash Lift και τη χημική τους σύσταση (ήπια ή δυνατή).

Γενικότερα υπάρχουν στην αγορά δύο τύποι προϊόντων : τα δυνατά “παραδοσιακά” προϊόντα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εταιρείες και τα προϊόντα με ήπια χημική σύσταση, τα οποία είναι πλέον η νέα γενιά προϊόντων.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η τάση πλέον στην παγκόσμια αγορά της αισθητικής είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα ασφαλή και όσο πιο απαλά γίνεται για το δέρμα και την τρίχα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα προϊόντα για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την διαφορά μεταξύ των δυο αυτών κατηγοριών προϊόντων και πόσο διαφορετικά “λειτουργούν” τα συστατικά τους. Μεταξύ άλλων, τα προϊόντα με ήπια χημική σύσταση, συνήθως χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν απαλά τις βλεφαρίδες, σε αντίθεση με τα “δυνατά” προϊόντα, τα οποία δρουν σχεδόν αστραπιαία για να δώσουν το νέο σχήμα προκαλώντας “σοκ” στην τρίχα.

Curling/Lifting lotion: the game changer

Η λοσιόν που κάνει την διαφορά!!

Το βασικό προϊόν σε όλες τις σειρές προϊόντων Lash Lift  είναι η curling/lifting lotion (λοσιόν γυρίσματος), γνωστή και ως perming lotion, επειδή είναι το πιο “επιθετικό” προϊόν από όλα.

Ο σκοπός της curling/lifting lotion είναι να ανοίξει πλήρως τα λέπια της τρίχας και να μαλακώσει την κερατίνη μέσα στη βλεφαρίδα, έτσι ώστε να μπορούμε να δώσουμε το νέο σχήμα. Όμως η κατάσταση των βλεφαρίδων μετά από αυτό το στάδιο εξαρτάται από το αν έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με ήπια ή με επιθετικά προϊόντα.

Ο τρόπος που το κάνει αυτό η curling/lifting lotion είναι αυξάνοντας τα επίπεδα του PH στο εσωτερικό της τρίχας.

        

Ο  σημαντικός ρόλος της τιμής του PH

Δημιουργήσαμε ένα γράφημα που συγκρίνει τον τρόπο που λειτουργεί η ήπια curling/lifting lotion της Ruthie Belle σε σχέση με τις περισσότερες ‘δυνατές’ που υπάρχουν στην αγορά. Το γράφημα δείχνει πώς αυξάνεται το PH στις βλεφαρίδες:

  • Ο οριζόντιος άξονας X δείχνει σε λεπτά το χρόνο που χρειάζεται για να δράσει η lotion

→ Όσο πιο γρήγορα αυξάνεται το PH τόσο περισσότερο καταστρέφει τα λέπια της τρίχας

  • Ο κάθετος άξονας Y δείχνει το PH της curling lotion (επίπεδο αλκαλικότητας)

→ Όσο πιο αλκαλικό το επίπεδο του PH τόσο πιο ζημιογόνο είναι για την τρίχα. Για παράδειγμα η αποτρίχωση(με κρέμες αποτρίχωσης) ξεκινάει στο PH level 9.5.

Συνοπτικά, η curling/lifting lotion της Ruthie Belle αυξάνει το PH αργά και το υψηλότερο που φτάνει είναι 7.8-7.9, το οποίο είναι (όσο μπορούμε να γνωρίζουμε) το χαμηλότερο στην παγκόσμια αγορά προϊόντων Lash Lift όπου ο μέσος όρος 9 !

Αφού ολοκληρωθεί η δράση της curling/lifting lotion το PH πέφτει ξανά στο 7 (ουδέτερο) και έτσι αποφεύγουμε την “υπερεπεξεργασία” της τρίχας. Σε αντίθεση με τα “δυνατά” προϊόντα τα οποία συνεχίζουν να επεξεργάζονται την τρίχα μέχρι να απομακρυνθούν (για το λόγο αυτό χρειάζονται πολύ καλό ξέβγαλμα – για να σταματήσει η δράση της curling lotion).

Στον εργαστηριακό έλεγχο των προϊόντων Lash Lift by Ruthie Belle, πραγματοποιήθηκαν ΤΕΣΣΕΡΑ Lash Lift, το ένα μετά το άλλο, στο ίδιο μοντέλο, για να δούμε τι θα μπορούσε να συμβεί στις βλεφαρίδες. Η διαδικασία διήρκεσε συνολικά 2.5 ώρες και το μοντέλο δεν σηκώθηκε καν από το κρεβάτι…

Θέλετε να μάθετε τι συνέβη??

ΤΙΠΟΤΑ…! Δεν δημιουργήθηκε ΚΑΜΙΑ απολύτως ζημιά στις βλεφαρίδες!

Συσκευασίες

Οι «δυνατές» curling/lifting lotions συσκευάζονται σε γυάλινα φιαλίδια με καπάκια που ανοίγουν, εφόσον το PH τους δεν πέφτει όταν το προϊόν έρθει σε επαφή με το οξυγόνο (δες το γράφημα). Σε αντίθεση οι lotion με ήπια χημική σύσταση όταν οξειδωθούν αρχίζουν να χάνουν τη δράση τους, κατά συνέπεια δεν μπορούν να συσκευάζονται σε φιαλίδια με καπάκι που ανοίγει. Έτσι, χρησιμοποιούμε σύστημα αεροστεγούς συσκευασίας για τις Lash Lift lotions μας.

Η απόφαση είναι δική σου!

Τώρα σκεφτείτε τη φόρμουλα του συστήματος Lash Lift που χρησιμοποιείτε. Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά των “δυνατών” και “ήπιων” προϊόντων Lash Lift και αξιολογήστε τις λοσιόν που χρησιμοποιείτε.

Μπορεί να μην εντοπίσετε την διαφορά στις βλεφαρίδες των πελατών σας από την πρώτη εφαρμογή όταν χρησιμοποιείτε δυνατές φόρμουλες σε αντίθεση με τις ήπιες. Αλλά όσο πιο πολλές εφαρμογές κάνετε και όσο καλύτερα μαθαίνετε τις βλεφαρίδες τους, τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα βλέπετε.

Έχετε υπόψιν σας ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα προϊόντα Brow Lamination.

Κι αυτός είναι ένας από τους λόγος που ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα Lash Lift και δη με “δυνατή” φόρμουλα, για να κάνετε Brow Lift.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε “επιθετικά” ή “ήπια” προϊόντα για Lash Lift και Brow Lift.

 

💜💚💛

πηγή : Ruthie Belle

 

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top