Βοήθεια!!! Δεν βγαίνουν όλες οι τρίχες! Οι Καλύτερες Συμβουλές για Αποτρίχωση με Κερί!

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε το καλύτερο κερί, δεν είναι πάντα εύκολο να αφαιρεθούν όλες οι τρίχες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 6 συμβουλές για καλύτερη αποτρίχωση με κερί. Συμβουλές από τη σωστή θερμοκρασία του κεριού έως την αφαίρεση των τριχών προς τη σωστή κατεύθυνση.

1. Οι τρίχες των φρυδιών είναι επίπεδες πάνω στο δέρμα

Η αποτρίχωση με κερί είναι πιο δύσκολη όταν οι τρίχες των φρυδιών είναι επίπεδες επάνω στο δέρμα. Δεν μπορούν να κολλήσουν καλά στο κερί και έτσι δεν αφαιρούνται σωστά. Συγκεκριμένα, σε γυναίκες Ασιατικής προέλευσης, οι τρίχες είναι ακόμα πιο επίπεδες και κολλημένες επάνω στο δέρμα.

Εάν απλώσετε λίγο ταλκ επάνω στα φρύδια προτού τα αποτριχώσετε, οι τρίχες θα γίνουν λίγο πιο σκληρές. Με αυτόν τον τρόπο θα σηκωθούν λίγο πιο όρθιες και θα είναι πιο εύκολο να κολλήσουν στο κερί.

2. Η καλύτερη Θερμοκρασία για το Κερί

Εάν το κερί δεν είναι αρκετά ζεστό, τότε δεν θα αφαιρεθούν όλες οι τρίχες. Εάν όμως το κερί είναι πολύ καυτό τότε ενδέχεται να τραυματίσετε τον πελάτη σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δουλεύετε έχοντας την ιδανική θερμοκρασία κεριού. Πως όμως θα το ξέρετε αυτό; Εξαρτάται από τον τύπο κεριέρας που χρησιμοποιείτε. Κάποιες κεριέρες έχουν και ψηφιακή ένδειξη θερμοκρασίας.

Εάν το κερί μέσα στην κεριέρα σας είναι περίπου 5 εκατοστά, τότε προτείνουμε θερμοκρασία γύρω στους 80°C. Εάν η κεριέρα σας έχει περισσότερο κερί απ’ αυτό, τότε μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη θερμοκρασία.

Να θυμάστε: όσο πιο γεμάτη είναι η κεριέρα, τόσο πιο υψηλά πρέπει να βάζετε τη θερμοκρασία της.

Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία ως εξής: βάλτε τη σπάτουλά μέσα στο κερί και κρατήστε τη. Στη συνέχεια περιστρέψτε τη και σηκώστε τη. Εάν το κερί τρέχει αλλά όχι πολύ, τότε το κερί σας έχει τη σωστή θερμοκρασία. Εάν η σταγόνα σας τρέχει, τότε το κερί είναι πολύ καυτό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη θερμοκρασία στον καρπό σας προτού το απλώσετε στον πελάτη σας.

3. Πολύ πυκνές και ατίθασες τρίχες

Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο πελάτης σας να μην έχει πυκνές, κοντές και ατίθασες τρίχες. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο να αφαιρεθούν σωστά. Εάν οι τρίχες δεν είναι αρκετά μακριές τότε δεν θα κολλήσουν στο κερί και δεν θα τραβηχτούν καλά.

Τι μήκος μπορείτε να διαχειριστείτε; Κατά μέσο όρο, οι τρίχες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον κάποια χιλιοστά μήκος για να αφαιρεθούν με το κερί. Υπάρχουν κάποιες που είναι πιο κοντές και δεν αφαιρούνται; Αυτές μπορείτε να τις αφαιρέσετε με τσιμπιδάκι..

4. Τραβώντας το κερί προς τη σωστή κατεύθυνση

Πολλές φορές βλέπουμε τις beauty experts να τραβούν το κερί προς τη λάθος κατεύθυνση. Πάντοτε πρέπει να απλώνετε το κερί προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες, και να το τραβάτε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το Film Wax Sparkling Blue στεγνώνει σε 10 δευτερόλεπτα και το Film Wax Azulene στεγνώνει σε 2-3 δευτερόλεπτα. Μόλις σκληρύνει το κερί, μπορείτε εύκολα να το τραβήξετε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της φοράς των τριχών. Για να το κάνετε ακόμα πιο ανώδυνο για τον πελάτη σας, τεντώστε καλά το δέρμα χρησιμοποιώντας τον δείκτη και τον αντίχειρά σας.

5. Το δέρμα δεν είναι στεγνό

Σε νωπό δέρμα – από προϊόντα καθαρισμού ή από εφίδρωση – το κερί δεν θα λειτουργήσει σωστά. Αυτό συμβαίνει γιατί το κερί δεν κολλά σε βρεγμένες τρίχες, οπότε σιγουρευτείτε ότι το δέρμα είναι απολύτως στεγνό.

Σε αυτή την περίπτωση το ταλκ μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Και αυτό γιατί η πούδρα απορροφά την υγρασία από την εφίδρωση ή το άγχος.

6. Πριν από την αποτρίχωση με κερί χρησιμοποιήστε το Oil-Lala

Για να προετοιμάσετε το δέρμα πριν την αποτρίχωση, το Oil-Lala είναι ο καλύτερος φίλος σας. Απλώστε μία μικρή ποσότητα από το Oil-Lala στο δέρμα που θέλετε να αποτριχώσετε και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα με ένα βαμβάκι ή χαρτομάντιλο. Θα πρέπει επάνω στο δέρμα να μείνει μόνο ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Το Oil-Lala κάνει το κερί να κολλήσει καλύτερα και να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα. Μετά την εφαρμογή, τα φρύδια (ή οι τρίχες σε άλλο σημείο του προσώπου ή του σώματος) είναι έτοιμες για αποτρίχωση!
Και επίσης, το Oil Lala είναι ιδανικό για να αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα κεριού από το δέρμα σε περίπτωση που έχετε κάνει κάποιο λάθος.

Film Wax Azuleen
Film Wax Sparkling Blue

 

Πηγή : Mrs HighBrow Professional

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top