Κίνδυνοί κακής εκπαίδευσης και χρήσης Hyaluron Pen

Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι εντάσσουν στις υπηρεσίες τους το ΜΗ ΕΝΕΣΙΜΟ Υαλουρονικό. Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μας πλέον μέθοδο για αύξηση όγκου των χειλιών και γέμισμα των ρυτίδων, Hyaluronic Pen.

 

 

Αν και πρόκειται για μια υπηρεσία στην οποία μπορεί να εκπαιδευτεί ο οποιοσδήποτε χωρίς να είναι αισθητικός ή να ανήκει στο χώρο της υγείας (όπως συμβαίνει με την ενέσιμη θεραπεία), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πού θα εκπαιδευτούμε και κυρίως κατά πόσο είναι πλήρης και σωστή η εκπαίδευση που θα επιλέξουμε.

Η χρήση του Hyaluronic Pen σε ακατάλληλα και μη εκπαιδευμένα σωστά χέρια μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, προκαλώντας από νέκρωση δέρματος έως ακόμα και τύφλωση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το ενέσιμο υαλουρονικό, αλλά αυτό είναι στην ευθύνη του επαγγελματία υγείας.

Ο σκοπός της χρήσης του Hyaluronic Pen είναι να χτίσουμε σταδιακά το αποτέλεσμα που επιθυμούμε ΚΑΙ ΟΧΙ να εφαρμόζουμε μεγάλες ποσότητες Υαλουρονικού σε μια και μόνο εφαρμογή, ανεξάρτητα εάν αυτό θέλει ο πελάτης. Και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εκπαιδεύουμε και τους ίδιους τους πελάτες μας.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε παραδείγματα κακής χρήσης του Hyaluronic Pen η οποία οφείλεται κυρίως σε ελλιπή εκπαίδευση ή μη τήρηση των κανόνων.

Φραγμένη αρτηρία

Τα παραπάνω είναι συνήθως αποτελέσματα έκχυσης μεγάλης ποσότητας Υαλουρονικού ειδικά σε σημεία όπου περνούν αρτηρίες. Φράσσοντας μια αρτηρία προκαλείται νέκρωση του δέρματος στο σημείο και ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί κάτι τέτοιο είναι η παρέμβαση γιατρού στα πρώτα εικοσιτετράωρα.

Εάν ο/η εκπαιδευτής σας, σας λέει ότι είναι εντάξει να κάνετε shots 0,04-0,05ml Υαλουρονικού ΜΗΝ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ.

Αυτό θα προκαλέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων επιπλέον οίδημα, μελανιές και σβόλους (μπαλάκια υλικού που συσσωρεύτηκε ή δεν διοχετεύτηκε σωστά). Τέτοιου είδους εκπαίδευση ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ αλλά μπορεί να καταλήξει και άκρως επικίνδυνη.

 

  • Εκπαιδευτείτε σωστά..
  • Διαβάστε..
  • Κάντε έρευνα..
  • Κάντε περισσότερα από ένα σεμινάρια..
  • Ζητήστε συμβουλές…
  • Σκεφτείτε λογικά και αποκτήστε δική σας κρίση..

 

! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ PEN (ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ) ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !

 

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top