Επιτυγχάνοντας το καλύτερο retention: ελαστικότητα στα σημεία συγκόλλησης της κόλλας.

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Κατανοώντας τον μηχανισμό του retention
Σωστή τοποθέτηση
Μηχανική πίεση
Αποτελέσματα επαναλαμβανόμενης άσκησης πίεσης
Πως οι ρύποι και το σμήγμα επηρεάζουν το retention
Το Superbonder μπαίνει στο προσκήνιο

 

Όταν έχουμε να κάνουμε με lash extensions, το να επιτύχουμε το καλύτερο retention είναι βασική προτεραιότητα τόσο για τους lash artists όσο και για τους πελάτες. Παρόλα αυτά, ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη διάρκεια των extensions, μία σημαντική παράμετρος που συχνά παραβλέπουμε είναι η ελαστικότητα των σημείων συγκόλλησης της κόλλας.

Σε αυτό το post, θα δούμε γιατί τα σημεία συγκόλλησης είναι σημαντικό να έχουν ελαστικότητα, ώστε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη διάρκεια και να απομυθοποιήσουμε μια κοινή παρανόηση γύρω από την αντοχή της κόλλας βλεφαρίδων στη λιπαρότητα.

 

Κατανοώντας τον μηχανισμό του retention

Για να κατανοήσετε τη σημασία της ελαστικότητας στα σημεία συγκόλλησης, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τη διαδικασία της τοποθέτησης του extension και τις επικείμενες δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα.

 

Σωστή τοποθέτηση

Τα extensions τοποθετούνται με μεγάλη προσοχή στις φυσικές βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας κόλλα βλεφαρίδων με κυανοακριλικό. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, τα extensions κολλιούνται με ασφάλεια στις φυσικές βλεφαρίδες.

Μηχανική πίεση

Οι καθημερινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο του προσώπου, το βούρτσισμα αλλά ακόμα και ο ύπνος υποβάλλουν τις βλεφαρίδες μας σε μηχανική πίεση. Αυτές οι κινήσεις “χαλαρώνουν” τα σημεία συγκόλλησης, επηρεάζοντας το retention γιατί το πολυμερισμένο κυανοακρυλικό δεν είναι τόσο ελαστικό.

Αποτελέσματα επαναλαμβανόμενης άσκησης πίεσης

Με την πάροδο του χρόνου, η κόλλα που έχει σκληρύνει ενδεχομένως να μην αντέχει την επαναλαμβανόμενη άσκηση πίεσης. Ως αποτέλεσμα, τα σημεία συγκόλλησης αρχίζουν να χάνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται το retention των extensions.

Πως οι ρύποι και το σμήγμα επηρεάζουν το retention

Καθώς σηκώνεται η βάση των extensions από τη φυσική βλεφαρίδα, δημιουργεί χώρο για συσσώρευση ρύπων και σμήγματος. Αυτό αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το σημείο συγκόλλησης ανάμεσα στα extensions και τις φυσικές βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα να χάνουμε περισσότερα extensions (να ξεκολλάνε δηλαδή από την φυσική βλεφαρίδα).

Οπότε, πρόκειται για παρανόηση ότι το κυανοακρυλικό διαλύεται όταν συσσωρεύεται λιπαρότητα και σμήγματος, κάνοντας τα extensions να πέφτουν! Αντιθέτως, ανασηκώνονται τα extensions από τη φυσική τρίχα γιατί τα σημεία συγκόλλησης δεν είναι αρκετά ελαστικά ώστε να λυγίζουν μαζί με τις φυσικές βλεφαρίδες.

Το Superbonder μπαίνει στο προσκήνιο

Όταν το original Superbonder αναμιγνύεται με το κυανοακρυλικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολυμερισμού, προσδίδει συστατικά ώστε να γίνει το κυανοακρυλικό πιο ελαστικό και να έχουμε καλύτερο retention.

Όταν λοιπόν το κυανοακρυλικό πολυμερίζεται, γίνεται πιο ευέλικτο επιτρέποντας τα σημεία συγκόλλησης να λυγίζουν μαζί με τις φυσικές βλεφαρίδες κατά το πλύσιμο, το βούρτσισμα, τον ύπνο κλπ, και έτσι να αυξάνεται το retention έως και 30%.

Οι απομιμήσεις του αυθεντικού Superbonder, με βάση το οινόπνευμα δουλεύουν διαφορετικά από το γνήσιο, το οποίο περιέχει λιγότερο από 0.01% οινόπνευμα. Το οινόπνευμα κάνει το κυανοακρυλικό πιο εύθραυστο και όχι πιο δυνατό. Γι’ αυτό δεν προτείνουμε να χρησιμοποιείται προϊόντα με βάση το οινόπνευμα σε συνδυασμό με τις κόλλες κυανοακρυλικού. Ο συνδυασμός τους μπορεί να αποδυναμώσει το σημείο συγκόλλησης και να κάνει τα extensions να πέφτουν πολύ γρήγορα!

 

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top