Τα Μυστικά του Wunderwax!
Τα μυστικά του Wunderwax και γιατί είναι το Νο 1 σε χρήση κερί για αποτρίχωση!!!

 

Το Wunderwax είναι film wax και απλώνεται με μία σπάτουλα. Στην συνέχεια στερεοποιείται και δημιουργεί μία λεπτή στρώση πάνω στο δέρμα.  Οι τρίχες εγκλωβίζονται εκεί και αφαιρούνται με ένα τράβηγμα. Αυτή είναι και η διαφορά με το κλασικό κερί που παραμένει μαλακό και χρειάζεται τις ταινίες για να αφαιρεθεί. Το Wunderwax είναι μία πολύ πιο ήπια λύση για το δέρμα των πελατών σας σε σχέση με τη ρητίνη και τις αποτριχωτικές ταινίες.

 

  • Ποια η διαφορά μεταξύ film wax και αποτριχωτικών ταινιών;

Οι ταινίες κολλάνε πολύ δυνατά στο δέρμα και μπορούν να γίνουν αρκετά επιβλαβείς. Για παράδειγμα το δέρμα μπορεί να παραμείνει κόκκινο και ερεθισμένο για μεγαλύτερο διάστημα. Το film wax είναι ηπιότερο, ενώ αφαιρεί αποτελεσματικά τις τρίχες.

  • Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για το κερί;

Η σωστή θερμοκρασία είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορείτε να τραυματίσετε τους πελάτες εάν το κερί είναι πολύ ζεστό ή να μην έχετε σωστό αποτέλεσμα εάν το κερί είναι πολύ κρύο. Πώς εξασφαλίζετε την σωστή θερμοκρασίας; Τοποθετήστε το κουμπί της κεριέρας Mrs. Highbrow λίγο μετά την μέση της ένδειξης του θερμοστάτη.

Οι ειδικοί της Mrs. Highbrow προτείνουν να γεμίσετε την κεριέρα maximum μέχρι 5cm και να ξαναγεμίζετε σε μέχρι αυτό το επίπεδο κάθε φορά. Αν βάλετε περισσότερο, θα περιμένετε πολύ μέχρι να ζεσταθεί το κερί σας! Τσεκάρετε την θερμοκρασία περνώντας την σπάτουλα μέσα από το κερί και σηκώστε τη. Γυρίστε την έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία σταγόνα. Αν η σταγόνα σχεδόν στέκεται, το κερί είναι έτοιμο! Αν πέσει γρήγορα, είναι ακόμα πολύ ζεστό και πρέπει να περιμένετε λίγο. Δοκιμάστε το στον καρπό σας πριν το απλώσετε στο δέρμα του πελάτη.

  • Το κερί δεν κολλάει καλά στο δέρμα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό. Συνήθως το κερί είναι πολύ κρύο και στερεοποιείται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην εγκλωβίζονται καλά οι τρίχες στο κερί. Επίσης το δέρμα μπορεί να είναι πολύ λιπαρό και γι’ αυτό φροντίζουμε να καθαρίζεται σωστά το δέρμα πριν την εφαρμογή.

  • Το κερί έχει σκληρύνει πριν καν το χρησιμοποιήσω, τι συμβαίνει;

Δεν είναι αρκετά υψηλή η θερμοκρασία στην κεριέρα ή αφήνετε πολύ ώρα το κερί πάνω στην σπάτουλα πριν το απλώσετε.

  • Δεν αφαιρούνται όλες οι τρίχες, τι μπορεί να φταίει;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, αλλά συνήθως το πρόβλημα είναι η θερμοκρασία. Το κερί είναι πολύ κρύο και δεν κολλάει καλά στις τρίχες. Ίσως το δέρμα του πελάτη είναι πολύ λιπαρό, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να το καθαρίζετε καλά. Ένα άλλο πρόβλημα είναι όταν οι τρίχες είναι τελείως flat πάνω στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βάλετε λίγο ταλκ πριν εφαρμόσετε το κερί. Το προτείνουμε και πριν την αποτρίχωση του άνω χείλους. Εάν οι τρίχες είναι πολύ κοντές ή δύσκαμπτες, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κλωστή. Τέλος προσέξτε η στρώση κεριού που απλώνετε να είναι ομοιόμορφη.

  • Δεν μπορώ να αφαιρέσω το κερί από το δέρμα, τι δεν κάνω σωστά;

Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το κερί είναι απλωμένο ομοιόμορφα και η στρώση δεν είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε καθόλου να το αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε λάδι.

  • Τι πρέπει να κάνω πριν την αποτρίχωση;

Πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά το δέρμα για να «πιάσει» καλά το κερί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Get Set Pre Epilation Gel για τον καθαρισμό του δέρματος και την προετοιμασία του πριν τη χρήση του Wundewax καθώς και το Cool Down After Epilation Gel μετά την αποτρίχωση, για να καταπραΰνει τυχόν κοκκινίλες και να δώσει μια αίσθηση δροσιάς στο ερεθισμένο δέρμα!

  • Μπορώ να περάσω το ίδιο σημείο με κερί πολλές φορές;

Εάν δεν γνωρίζετε καλά το δέρμα του πελάτη σας, καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Γι’ αυτό ξεκινήστε με το μεσόφρυο που είναι πιο παχύ για να δείτε πως αντιδρά το δέρμα. Μετά μπορείτε να συνεχίσετε και στις περιοχές πάνω και κάτω από τα φρύδια όπου το δέρμα είναι λεπτότερο.

  • Υπάρχουν αντενδείξεις;

Πάντα να ρωτάτε τους πελάτες σας εάν έκαναν κάποια εντατική θεραπεία προσώπου πριν, όπως χημικό peeling ή καθαρισμό, ή αν χρησιμοποιούν κάτι που καθιστά το δέρμα πιο ευαίσθητο, όπως φαρμακευτική αγωγή για την ακμή ή κρέμα ρετινόλης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα να αποφεύγεται το κερί. Εάν ανησυχείτε γενικά για το πως θα αντιδράσει το δέρμα του πελάτη, κάντε πρώτα μία δοκιμή στο μεσόφρυο.

 

Πηγή : Mrs Highbrow

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top