Συχνές Ερωτήσεις για το Lash Lift

 

Περιεχόμενα του άρθρου :

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υπερ-επεξεργασμένων και των υπερβολικά γυρισμένων βλεφαρίδων?
Τι να κάνετε με τις υπερβολικά γυρισμένες βλεφαρίδες?
Τι να κάνετε με τις υπερβολικά επεξεργασμένες (καμένες) βλεφαρίδες?
          Πώς να κάνετε διορθωτικό Lash Lift
          Θεραπεία αποκατάστασης Shine Repair
Γιατί αποτυγχάνει το Lash Lift (οι βλεφαρίδες δεν γυρνάνε)?
Για ποιο λόγο βγήκε ανομοιόμορφο το Lash Lift?
Μπορούμε να τοποθετήσουμε extensions μετά το Lash Lift?
Είναι το Lash Lift κατάλληλο για κοντές/αδύναμες βλεφαρίδες?
Μπορεί το Lash Lift να προκαλέσει αλλεργία?
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορός βλεφαρίδων μετά το Lash Lift?
Πως πρέπει να απολυμαίνονται τα σιλικονάκια μετά την θεραπεία με Lash Lift?
Το Lash Lift καταστρέφει τις φυσικές βλεφαρίδες?
Πως πρέπει να αποθηκεύεται η κόλλα του Lash Lift?
Πόσο διαρκεί το Lash Lift?
Η πελάτισσα μου λέει ότι το Lift της έπεσε μετά από μόλις 2 εβδομάδες?

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υπερ-επεξεργασμένων και των υπερβολικά γυρισμένων βλεφαρίδων?

 

Υπερεπεξεργασία = μερικοί ή οι περισσότεροι ή όλοι οι δισουλφιδικοί δεσμοί μέσα στις βλεφαρίδες έχουν καταστραφεί. Δεδομένου ότι οι δισουλφιδικοί δεσμοί δίνουν στις βλεφαρίδες το σχήμα τους, η καταστροφή τους κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται καμένες και μαλακές ή ακόμα και να σπάνε. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν:

 1. Η χημική σύνθεση της Curling Lotion είναι πολύ “δυνατή”
 2. H Curling Lotion με “δυνατή” σύνθεση εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες για περισσότερο χρόνο από τον επιτρεπόμενο

Υπερβολικά γυρισμένες βλεφαρίδες = οι βλεφαρίδες είναι ακόμα υγιείς, απλώς το σχήμα τους είναι πολύ σγουρό. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν:

 1. Το σιλικονάκι είναι πολύ μικρό
 2. Η Curling Lotion έχει εφαρμοστεί πολύ ψηλά στο σιλικονάκι
 3. Η Curling Lotion με απαλή σύνθεση εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες για περισσότερο χρόνο από τον επιτρεπόμενο

 

Τι να κάνετε με τις υπερβολικά γυρισμένες βλεφαρίδες?

 

Με τα προϊόντα της Ruthie Belle μπορείτε να επαναλάβετε το Lash Lift αμέσως για να ισιώσετε τις βλεφαρίδες. Μειώστε λίγο το χρόνο χρήσης της Curling Lotion αφού οι βλεφαρίδες είναι ήδη γυρισμένες πριν από τη θεραπεία.

 

Τι να κάνετε με τις υπερβολικά επεξεργασμένες (καμένες) βλεφαρίδες;

 

Η υπερ-επεξεργασία μπορεί να συμβεί μόνο με “δυνατές” lotions  Lash Lift, κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ όταν εργάζεστε με το σύστημα Lash Lift της Ruthie Belle.

Εάν έχετε έναν πελάτη του οποίου οι βλεφαρίδες έχουν καεί με άλλα προϊόντα, τότε πρώτα περιποιηθείτε τις βλεφαρίδες με Shine Repair για να επανορθώσετε κάποιους από τους κατεστραμμένους δισουλφιδικούς δεσμούς και να κλείσετε τα λέπια των βλεφαρίδων. Για να το κάνετε αυτό, πλύνετε τις βλεφαρίδες με τον αφρό, καλύψτε τις βλεφαρίδες με Shine Repair σε όλο το μήκος τους και αφήστε το να δράσει για 6 λεπτά.

Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν προσπαθήσετε να τις διορθώσετε για να τους δώσετε λίγο χρόνο να επανέλθουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο πελάτης θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα προϊόν τροφής/θρέψης για να ενυδατώσει και να αναζωογονήσει τις βλεφαρίδες όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να αποφύγει τη χρήση μάσκαρα καθώς αφυδατώνει τις βλεφαρίδες ακόμα περισσότερο.

Σημείωση! Η χρήση ενός κανονικού Lash Serum δεν θα αναζωογονήσει τις κατεστραμμένες βλεφαρίδες και θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Πώς να κάνετε διορθωτικό Lash Lift?

 

Τα καλύτερα προϊόντα για διορθωτικό Lash Lift είναι με βάση τη Cysteamine καθώς ενισχύουν την υγεία των βλεφαρίδων αντί να τις αφυδατώνουν περαιτέρω.

Μην ξεχνάτε, ότι δουλεύετε με βλεφαρίδες που έχουν υποστεί έντονο “στρες” – είναι το πιο σημαντικό! Το διορθωτικό Lash Lift μπορεί να μην έχει το άψογο αποτέλεσμα, που θα είχε αν οι βλεφαρίδες δεν ήταν κατεστραμμένες. Είναι σημαντικό να το επικοινωνήσετε στον πελάτη σας πριν από τη θεραπεία για να διαχειριστείτε τις προσδοκίες του. Πάρα ταύτα, οι βλεφαρίδες θα έχουν σίγουρα καλύτερη φόρμα μετά τη διορθωτική θεραπεία, γι’ αυτό μην φοβάστε να το κάνετε και συστήστε το σε πελάτες των οποίων οι βλεφαρίδες έχουν καεί και έχουν “περίεργη” όψη.

Εφαρμόστε το Cysteamine Lifting όπως θα κάνατε συνήθως, αλλά αποφύγετε τη χρήση μεμβράνης / θερμαινόμενης μάσκας. Είναι καλύτερο να μειώσετε αρκετά το χρόνο της Lifting Lotion (προσωπικά θα έβγαζα περίπου 3 λεπτά, αλλά ο χρόνος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με την τεχνική και την ποσότητα της lotion που χρησιμοποιείτε). Διατηρήστε τους χρόνους για τα υπόλοιπα βήματα ως συνήθως.

Φροντίστε να καλύψετε όλο το μήκος των βλεφαρίδων με όλες τις lotion καθώς χρειάζεται να επανορθώσετε ολόκληρη τη βλεφαρίδα.

Et voilà! Έχετε σώσει τις βλεφαρίδες κάποιου και πιθανότατα αποκτήσατε έναν νέο πιστό πελάτη μετά από αυτό!

 

Θεραπεία αποκατάστασης Shine Repair

 

 1. Πλύνετε σχολαστικά τις βλεφαρίδες του πελάτη με αλκαλικό αφρό
 2. Ανοίξτε τα λέπια των βλεφαρίδων με το Easy Lift
 3. Εάν χρειάζεται, βάψτε τις βλεφαρίδες με μια βαφή
 4. Εφαρμόστε το Shine Repair και αφήστε να δράσει για 6 λεπτά και αφαιρέστε τα υπολείμματα του προϊόντος με ένα βρεγμένο cotton pad

 

4. Γιατί αποτυγχάνει το Lash Lift (οι βλεφαρίδες δεν γυρνάνε)?

 

Είναι απολύτως φυσιολογικό οι νέοι Lash Lift Artists και όσοι αλλάζουν από τις παλιές “δυνατές” lotions σε ήπιες Lash Lift lotions, να χρειάζονται κάποια εξάσκηση για να έχουν υπέροχα τα Lift. Οι “δυνατές” και οι ήπιες lotions λειτουργούν πολύ διαφορετικά, επομένως η πρώτη μου σύσταση είναι να διαβάσετε προσεκτικά τον οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να χρησιμοποιείτε τις lotions μας.

Η δεύτερη σύστασή μου είναι να κάνετε δωρεάν Lash Lift για τα τρία πρώτα μοντέλα πριν αρχίσετε να χρεώνετε τους πελάτες σας, ώστε να μην υπάρχει άγχος εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένατε. Τραβήξτε φωτογραφίες από όλα τα ακόλουθα στάδια της θεραπείας, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε και να βρείτε πιθανά λάθη αργότερα, εάν είναι απαραίτητο:

 1. Πριν από την υπηρεσία
 2. Όταν οι βλεφαρίδες είναι κολλημένες πάνω στο σιλικονάκι και έχουν διαχωριστεί
 3. Όταν έχετε εφαρμόσει Lifting Lotion
 4. Τελικό αποτέλεσμα

Φροντίστε να σημειώνετε το μέγεθος από το σιλικονάκι που χρησιμοποιήσατε και τους χρόνους επεξεργασίας για τις lotions.

Ακολουθούν κάποιοι λόγοι για τους οποίους δεν έχουμε σωστό lift:

 • Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το Lash Lift αποτυγχάνει είναι ο λάθος χρόνος εφαρμογής της Curling Lotion. Όσο πιο ”δυνατές” είναι οι λοσιόν, τόσο πιο ακριβείς πρέπει να είναι oι χρόνοι σας. Με τις πιο ”δυνατές” lotions , ακόμη και 1 λεπτό λιγότερο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην έχετε σωστό lift και 1 λεπτό περισσότερο μπορεί να υπερ-επεξεργαστεί τις βλεφαρίδες. Οι ήπιες lotions επιτρέπουν στους Lash Artists να δοκιμάσουν διαφορετικούς χρόνους χωρίς το φόβο της υπερ-επεξεργασίας. Εάν κάνατε ένα lift με τα προϊόντα μας και συνειδητοποιήσατε ότι θα θέλατε ένα πιο έντονο γύρισμα, τότε προσθέστε επιπλέον 2 λεπτά στην Curling Lotion.
 • Το lift αποτυγχάνει εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλή κόλλα σε συνδυασμό με πολύ λίγο χρόνο για την Curling lotion. Όταν έχουμε παχύ στρώμα κόλλας, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διεισδύσουν οι lotions. Αυτό ισχύει κυρίως για ήπια προϊόντα, καθώς οι ”δυνατές” lotions μπορούν να περάσουν σχεδόν τα πάντα χωρίς προβλήματα. Εάν παρατηρήσετε ότι το στρώμα κόλλας είναι παχύ με τις Ruthie Belle lotions, προσθέστε 2 λεπτά στους χρόνους έκθεσης.
 • Η τοποθέτηση των Curling Lotion και Fixing Lotion παίζει Πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Οι περισσότερες «δυνατές” lotions πρέπει να εφαρμόζονται ΜΟΝΟ ως λεπτή στρώση στη βάση των βλεφαρίδων για να αποφευχθεί η υπερβολική ζημιά και να δώσουν ένα έντονο γύρισμα. Οι ήπιες lotions θα πρέπει να εφαρμόζονται από την βάση των βλεφαρίδων έως τουλάχιστον στο μέσο των βλεφαρίδων. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε με τις lotions, τόσο πιο έντονο θα είναι το lift. Θυμηθείτε – με τις lotions μας μπορείτε να φτάσετε μέχρι τις άκρες των βλεφαρίδων χωρίς να τις κάψετε!
 • Οι στρώσεις των lotions είναι πολύ λεπτές. Αυτή είναι επίσης μια διαφορά μεταξύ “δυνατών” και ήπιων lotions – οι “δυνατές” lotions χρειάζονται ελάχιστη ποσότητα για να κάνουν τη δουλειά τους λόγω της πολύ ισχυρής σύνθεσής τους. Με τις ήπιες lotions πρέπει να χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα ώστε να μην φαίνονται οι βλεφαρίδες από κάτω.
 • Το σιλικονάκι θα πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων για να επιτευχθεί το σωστό lift. Όταν το σιλικονάκι είναι στη θέση του ελέγξτε ότι δεν φαίνεται δέρμα μεταξύ της άκρης του και των βλεφαρίδων. Αν φαίνεται δέρμα το αφαιρείτε και το τοποθετείτε ξανά.
 • Αν οι βλεφαρίδες χτενιστούν πολύ χαλαρά πάνω στο σιλικονάκι, το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικά πιο αδύναμο απ’ ότι θα έπρεπε, έτσι χτενίστε σφιχτά τις βλεφαρίδες, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης δεν αισθάνεται κάποια ενόχληση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Μην χτενίζετε τις βλεφαρίδες τόσο δυνατά ώστε να γυρίσει το waterline.

 • Οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν τη “συμπεριφορά” των βλεφαρίδων σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εάν η πελάτισσα είναι έγκυος, γέννησε πρόσφατα, θηλάζει ή παίρνει συγκεκριμένα φάρμακα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πιθανότητα το Lash Lift να μην είναι τόσο καλό όσο θα έπρεπε ή να πέσει μέσα σε λίγες ημέρες. Γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε πάντα να υπογράφουν έγκυες/θηλάζουσες πελάτισσες μία φόρμα συγκατάθεσης ότι είναι ενήμερες πριν από την θεραπεία.
 • Το lift αποτυγχάνει αν τα προϊόντα έχουν λήξει ή έχουν αποθηκευτεί με λάθος τρόπο. Για παράδειγμα η Curling Lotion είναι ευαίσθητη στο οξυγόνο, επομένως ο αέρας στη συσκευασία εξασθενεί την επίδραση της, γεγονός που οδηγεί αδύναμο ή και καθόλου lift. Ένα άλλο παράδειγμα: όταν η κόλλα εκτίθεται στο φως του ηλίου, γίνεται πολύ γρήγορα παχύρευστη γεγονός που μας δυσκολεύει στο να κολλήσουμε τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι.
 • Το αποτέλεσμα που θα έχει το lift μας επηρεάζεται από το μέγεθος που θα έχει το σιλικονάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανάλογα με το μήκος των βλεφαρίδων του πελάτη, το σχήμα των ματιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα επιλέγουμε το κατάλληλο σιλικονάκι για ένα όμορφο lift. Ένα μεγάλο σιλικονάκι επιτρέπει την επίτευξη ενός πιο φυσικού lift ενώ ένα μικρότερο σιλικονάκι ενός πιο εντυπωσιακού lift.

 

Για ποιο λόγο βγήκε ανομοιόμορφο το Lash Lift?

 

Το Lash Lift μας είναι σωστό όταν οι βλεφαρίδες έχουν γυρίσει ομοιόμορφα στο κάθε μάτι και τα δύο μάτια δείχνουν ομοιόμορφα μεταξύ τους. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που κάνουν το αποτέλεσμα να δείχνει ανομοιόμορφο:

 • Οι βλεφαρίδες δεν καθαρίζονται σωστά πριν από την υπηρεσία. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπορούν να δυσκολέψουν την διείσδυση των lotions, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι οι βλεφαρίδες είναι πολύ καλά καθαρισμένες πριν ξεκινήσετε.
 • Οι βλεφαρίδες έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις ανάπτυξης. Συχνά οι βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία μεγαλώνουν περισσότερο προς τα κάτω απ’ ότι οι βλεφαρίδες στην εσωτερική, οπότε δεν θα γυρίσουν το ίδιο. Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιείστε το Easy Lift ΜΟΝΟ στην εξωτερική γωνία.
 • Ο τρόπος που τοποθετείτε το σιλικονάκι. Αν το σιλικονάκι τοποθετηθεί πιο μακριά από τη γραμμή των βλεφαρίδων στο ένα μάτι, αυτό το μάτι θα έχει ένα πιο αδύναμο lift. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει σωστά και τα δύο σιλικονάκια πριν αρχίσετε να κολλάτε τις βλεφαρίδες διαφορετικά θα χρειαστεί να τα επανατοποθετήσετε.
 • Η Curling Lotion έχει παραμείνει για περισσότερο χρόνο στο ένα μάτι. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε χρονόμετρο ή χρονοδιακόπτη για να διασφαλίσετε ότι οι lotions παραμένουν τον ίδιο χρόνο και στα δύο μάτια και το lift είναι ίδιο και στα δύο μάτια.
 • Οι βλεφαρίδες στο ένα μάτι είναι πιο μακριές από το άλλο. Για να το ξεπεράσετε χρησιμοποιείστε μεγαλύτερο νούμερο στο μάτι με τις πιο μακριές.

 

Μπορούμε να τοποθετήσουμε extensions μετά το Lash Lift?

 

Όταν οι πελάτες έχουν πολύ καθοδικές βλεφαρίδες, είναι χρήσιμο να κάνετε ένα Lash Lift πριν εφαρμόσετε extensions. Επίσης, εάν έχουν πολύ σγουρές βλεφαρίδες, είναι χρήσιμο να τις ισιώσετε (αναστροφή βλεφαρίδων) πριν εφαρμόσετε extensions για να διευκολύνετε την εφαρμογή και να παρατείνετε τη διάρκεια.

Όταν ολοκληρώσετε το Lash Lift, συνήθως απαιτείται να αφήσετε ένα τουλάχιστον 24 ωρο πριν εφαρμόσετε extensions για να αφήσετε τα λέπια να κλείσουν πλήρως. Όταν τα λέπια των βλεφαρίδων κλείνουν πλήρως και το pH εξουδετερώνεται μετά το Lash Lift, οι βλεφαρίδες δεν είναι πλέον ευαίσθητες στο εξωτερικό περιβάλλον.

Όταν ολοκληρώσετε τη υπηρεσία με το Shine Repair, μπορείτε  να τοποθετήσετε extensions αμέσως μετά το Lash Lift:

 1. Κάντε το Lash Lift με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε συνήθως, αλλά επιλέξτε μεγάλο σιλικονάκι. Τα μικρότερα σιλικονάκια όπως το S ή το M θα μας δώσουν πολύ έντονο lift, καθιστώντας δύσκολη την τοποθέτηση των extensions. Τα μεγαλύτερα σιλικονάκια όπως το M2 και το L δημιουργούν ένα απαλό γύρισμα που διευκολύνει την τοποθέτηση των extensions.
 2. Φροντίστε να ολοκληρώσετε τη θεραπεία με Shine Repair.
 3. Πλύνετε τις βλεφαρίδες με αλκαλικό αφρό Clean 11 για να αρχίσετε να ανοίγετε ξανά τα λέπια.
 4. Προετοιμάστε τις βλεφαρίδες με Adhesive Superdry για να ανοίξετε απαλά πλήρως τα λέπια χωρίς να αφυδατώσετε τις φυσικές βλεφαρίδες.

Το να κάνετε Lash Lift και τοποθέτηση extensions σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε πολλά χημικά γύρω από την περιοχή των ματιών σε μια μέρα, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ήπια για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα αντίδρασης.

 

Είναι το Lash Lift κατάλληλο για κοντές/αδύναμες βλεφαρίδες?

 

Το Lash Lift μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις βλεφαρίδες, ανεξάρτητα από το μήκος ή το πόσο δυνατές είναι. Μπορείτε πάντα να προτείνετε έναν ορό μετά τη θεραπεία στον πελάτη σας για να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες του ή ένα Brow Filler για να ενισχύσετε τις βλεφαρίδες και να βοηθήσετε στην ανάπτυξη νέων βλεφαρίδων.

 

Μπορεί το Lash Lift να προκαλέσει αλλεργία?

 

Η αλλεργία είναι πάντα μια πιθανότητα γιατί οι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε οτιδήποτε εκτός από το νερό και το οξυγόνο. Ωστόσο, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται, επειδή τα προϊόντα Lash Lift δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας (εκτός από την κόλλα και το σιλικονάκι).

Η κόλλα είναι υδατοδιαλυτή, σε αντίθεση με ένα πιθανά ισχυρό αλλεργιογόνο όπως το κυανοακρυλικό που χρησιμοποιείται για extensions. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που είναι αλλεργικά στα extensions μπορούν να δοκιμάσουν το Lash Lift. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ καλή ιδέα να προτείνετε Lash Lift σε πελάτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα extensions λόγω αλλεργίας στην κόλλα.

Ρωτήστε τους πελάτες σας σχετικά με αλλεργία στο υπεροξείδιο πριν την εφαρμογή του Lash Lift διότι οι lotions περιέχουν υπεροξείδιο. Το υπεροξείδιο χρησιμοποιείται επίσης στις βαφές μαλλιών, οπότε οι πελάτισσές σας γνωρίζουν για τυχόν αλλεργίες εάν έχουν βάψει τα μαλλιά ή τις βλεφαρίδες τους στο παρελθόν. Αυτή η αλλεργία δεν είναι συνηθισμένη, αλλά είναι πάντα καλό να ρωτάτε.

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορός βλεφαρίδων μετά το Lash Lift?

 

Ναι, μόλις τα λέπια των βλεφαρίδων κλείσουν πλήρως μετά τη υπηρεσία, οι πελάτες σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν ορό. Εάν ολοκληρώσετε το Lash Lift με Shine Repair, οι πελάτες σας μπορούν να εφαρμόσουν ορό αμέσως. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Shine Repair, θα πρέπει να περιμένουν 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσουν τους ορούς.

 

Πως πρέπει να απολυμαίνονται τα σιλικονάκια μετά την θεραπεία με Lash Lift?

 

Αμέσως μετά τη θεραπεία, τοποθετήστε τα σιλικονάκια σε σαπουνόνερο για να μουλιάσουν για να μαλακώσει η κόλλα και η βαφή. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα σιλικονάκια και τοποθετήστε τα σε υγρό απολύμανσης. Μετά την απολύμανση, ξεπλύνετε ξανά τα σιλικονάκια με τρεχούμενο νερό. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε έως τέσσερις φορές και στη συνέχεια να τα απορρίψετε.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα απολυμάνετε τα σιλικονάκια ΕΔΩ

 

Το Lash Lift καταστρέφει τις φυσικές βλεφαρίδες?

 

Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο “δυνατές” είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται. Η σειρά προϊόντων Lash Lift & Brow Lift της Ruthie Belle είναι κατασκευασμένη με πολύ ήπιες χημικές ουσίες που προκαλούν σχεδόν μηδαμινή αφυδάτωση.

Οι τρίχες των βλεφαρίδων είναι παρόμοιες με τα μαλλιά μας, αφυδατώνονται με την καθημερινή χρήση της μάσκαρα και αρχίζουν να δείχνουν θαμπές από την αφυδάτωση και τα κατεστραμμένα λέπια της τρίχας, επομένως χρειάζονται βοήθεια για να δείχνουν καλύτερα. Ωστόσο οι περισσότερες γυναίκες δεν κάνουν τίποτα για να μειώσουν την αφυδάτωση αυτή ή να ενυδατώσουν και να θρέψουν τις βλεφαρίδες τους, οπότε παραμένουν αφυδατωμένες.

Χρησιμοποιούμε το Shine Repair για:

 • Να επανορθώσουμε κατεστραμμένα βλεφαρίδες/φρυδια
 • Να προσθέσουμε έξτρα λάμψη
 • Προσθέσουμε όγκο
 • Να κάνουμε τις βλεφαρίδες/φρύδια δείχνουν πιο σκούρα
 • Να κλείσουμε πλήρως (99-99,9%) τα λέπια στις τρίχες μετά από την υπηρεσία Lash ή Brow Lift.

Ακολουθεί εικόνα πριν/μετά από ΜΙΑ μόνο θεραπεία 6 λεπτών με Shine Repair:

 

 

Έτσι οι βλεφαρίδες φαίνονται πιο ενυδατωμένες και πιο υγιείς μετά από ένα Lash Lift με τα προϊόντα της Ruthie Belle.

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει όταν το Lash Lift γίνεται με “δυνατές” lotions . Όσο πιο “δυνατές” είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν. Συνήθως, μετά από μία τέτοια υπηρεσία, είναι σημαντικό οι πελάτες να χρησιμοποιούν ένα θρεπτικό προϊόν στο σπίτι για να αποτρέψουν την αφυδάτωση των βλεφαρίδων τους. Οι βλεφαρίδες μπορεί να δείχνουν αδύναμες και μαλακές μετά το Lash Lift με “δυνατές” χημικές ουσίες ή ακόμα και να σπάσουν. Επίσης υπάρχει πάντα ένα χρονικό όριο για το πόσες εβδομάδες πρέπει να περάσουν μέχρι την επόμενη εφαρμογή, που θα πρέπει να τηρείται για να αποφύγουμε να υπερ-επεξεργαστούμε τις βλεφαρίδες. Μεγάλη διαφορά από το να μπορείς να κάνει τέσσερα Lash Lift συνεχόμενα με μηδενική ζημιά 😉.

Είναι καλό να το εξηγείτε και στους πελάτες σας καθώς το Lash Lift είναι ακόμα κάτι καινούργιο και πολλοί θεωρούν ότι όλα τα Lift έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Πως πρέπει να αποθηκεύεται η κόλλα του Lash Lift?

 

Αγοράστε μία υψηλής ποιότητας κόλλα, που να στεγνώνει γρήγορα και να κολλάει άψογα. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά όλες οι κόλλες Lash Lift (και οι κόλλες για extensions) δεν είναι καθόλου ίδιες στα χαρακτηριστικά τους. Όλες οι κόλλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κολλήσουν βλεφαρίδες πάνω στο σιλικονάκι, αλλά μερικές απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και προσπάθεια. Μια κόλλα Lash Lift που στεγνώνει γρήγορα επιταχύνει τη διαδικασία σημαντικά, όπως μια καλή κόλλα για extensions επιτρέπει την ταχύτερη εφαρμογή τους.

Όταν ανοίγετε ένα καινούριο μπουκάλι κόλλας lash lift, συστήνουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ώστε να την διατηρήσετε φρέσκια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα και  να χρησιμοποιήσετε έως και την τελευταία σταγόνα :

 • Αφαιρέστε το stopper από το στόμιο
 • Αφαιρέστε το πινελάκι από το καπάκι (καλό θα είναι να μην το χρησιμοποιείτε σε όλους τους πελάτες σας για λόγους υγιεινής)
 • Τοποθετήστε την ποσότητα που θέλετε (πάντα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα εάν χρειαστεί) σε ένα glue ring ή επάνω στο γάντι σας.

UG.mov from Martin Pork on Vimeo.

 

 1. Η κόλλα Lash Lift μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 3-4 εβδομάδες, ΜΟΝΟ εάν η κόλλα χρησιμοποιηθεί και αποθηκευτεί σωστά.
 2. Τοποθετήστε ξανά το καπάκι της κόλλας αμέσως μετά από κάθε χρήση για να αποτρέψετε την είσοδο οξυγόνου στη κόλλα – το οξυγόνο στεγνώνει την κόλλα. Βοηθάει κατά τη διάρκεια του Lash Lift αλλά κάνει την κόλλα παχύρρευστη πριν τελειώσει. Μην αφήνετε ποτέ να μπαίνει οξυγόνο στη κόλλα!
 3. Καθαρίστε το στόμιο της κόλλας αμέσως αφού κολλήσετε τις βλεφαρίδες στο σιλικονάκι. Η κόλλα στο στόμιο επιτρέπει την είσοδο οξυγόνου ακόμα και όταν το καπάκι είναι κλειστό. Το στόμιο πρέπει να είναι το ίδιο καθαρό όπως όταν πρωτοανοίξατε την κόλλα. Είναι καλύτερο να το καθαρίζετε με μια βρεγμένη γάζα. Δεν χρειάζονται χημικά, καθώς όλες οι κόλλες Lash Lift είναι υδατοδιαλυτές. Το νερό αρκεί για να καθαρίσει σωστά το στόμιο.
 4. Αποθηκεύστε την κόλλα κάθετα σε όρθια θέση. Εάν το στόμιο είναι στο πλάι ή ανάποδα, η κόλλα θα τρέξει στο καπάκι λόγω της βαρύτητας.
 5. Βάλτε την κόλλα στο ψυγείο τις μέρες που δεν χρησιμοποιείται. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
 6. Μην αφήνετε ποτέ την κόλλα Lash Lift σας στο φως του ήλιου! Όπως το οξυγόνο έτσι και το υπεριώδες φως κάνει την κόλλα παχύρρευστη. Αποθηκεύστε την κόλλα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Δεν χρειάζεται να βρείτε μια σκοτεινή σπηλιά, ένα κλειστό κουτί ή συρτάρι είναι αρκετό.

 

Πόσο διαρκεί το Lash Lift?

 

Συνήθως διαρκεί περίπου 6 – 8 εβδομάδες, αλλά αυτό εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Ως εκ τούτου, καλό θα είναι να δίνετε στους πελάτες σας μια γενική ιδέα και να μην υπόσχεστε κάποια συγκεκριμένη περίοδο.

Τι επηρεάζει το πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα :
 • Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η κατεύθυνση ανάπτυξης των φυσικών βλεφαρίδων. Εάν οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται ευθεία ή με μια ελαφριά κλίση προς τα πάνω, το αποτέλεσμα διαρκεί πολύ περισσότερο από ό,τι σε καθοδικές βλεφαρίδες. Όταν οι καθοδικές βλεφαρίδες αρχίζουν να μεγαλώνουν, το αποτέλεσμα εξαφανίζεται πολύ πιο γρήγορα, επειδή κάθε χιλιοστό που μεγαλώνει τραβά τις βλεφαρίδες προς το πάτωμα. Έτσι, όταν κοιτάς τις βλεφαρίδες από μπροστά, φαίνεται σαν να έχουν ισιώσει/έχασε το μήκος τους γιατί απλά δεν βλέπεις όλο το μήκος τους. Η καμπύλη είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν τη βλέπεις όταν κοιτάς από μπροστά. Εγώ, η Ruthie Belle, έχω τέτοιες βλεφαρίδες – οι βλεφαρίδες μου στην εξωτερική γωνία είναι τόσο καθοδικές που μπορώ να δω την επάνω πλευρά τους στον καθρέφτη. Όταν κάνω Lash Lift, οι εσωτερικές γωνίες φαίνονται τέλειες για ~4-5 εβδομάδες, αλλά οι εξωτερικές γωνίες φαίνονται τέλειες μόνο για ~2 εβδομάδες. Μετά, έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που η καμπύλη φαίνεται να εξαφανίζεται. Μόνο όταν κοιτάζετε από το πλάι η καμπύλη εξακολουθεί να είναι ευδιάκριτη, απλά έχει αλλάξει η κατεύθυνση της.
 • Ο ρυθμός ανάπτυξης των βλεφαρίδων – όσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν, τόσο πιο γρήγορα “χαλάει” το Lift. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το αναφέρουμε σε άτομα που χρησιμοποιούν σέρουμ για βλεφαρίδες.
 • Ηλικία – η ανάπτυξη των βλεφαρίδων επιβραδύνεται με την ηλικία, οπότε όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο θα διαρκούν τα Lift μας. Είναι καλό να το αναφέρουμε αυτό στους εφήβους επειδή οι βλεφαρίδες τους μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα, κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τα άτομα στα 30 ή στα 40 τους.
 • Σωστή τεχνική – είναι σημαντικό τα σιλικονάκια να τοποθετούνται σωστά και οι βλεφαρίδες να διαχωρίζονται ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, για να διατηρούνται εντυπωσιακές για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό.
 • Ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία – η χρήση “δυνατών” lotions αφυδατώνει τις βλεφαρίδες. Συνήθως δεν είναι ορατό αμέσως μετά τη υπηρεσίας αλλά με την πάροδο του χρόνου όταν το αποτέλεσμα του Βήματος 3, της θεραπείας αρχίζει να εξασθενεί. Σε μόλις 2 εβδομάδες οι βλεφαρίδες θα φαίνονται αφυδατωμένες και “μαραζωμένες”.
 • Κύκλος ανάπτυξης βλεφαρίδων – όταν πολλές βλεφαρίδες του πελάτη είναι σε αναγενή ή τελογενή φάση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει λιγότερο. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό κατά την περίοδο της εποχικής πτώσης βλεφαρίδων. Ως εκ τούτου είναι καλή ιδέα να μιλήσετε στους πελάτες σας για τους κύκλους ανάπτυξης των τριχών, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν σας αποτέλεσμα και διάρκεια.
 • Φροντίδα στο σπίτι – είναι ζωτικής σημασίας να βουρτσίζουμε τις βλεφαρίδες καθημερινά για να διατηρούνται όμορφες. Το ντεμακιγιάζ χαλάει λίγο την κατεύθυνση τους και αν οι βλεφαρίδες δεν βουρτσιστούν μετά μπορεί να δείχνουν λίγο κάπως την επόμενη ημέρα.

 

Η πελάτισσα μου λέει ότι το Lift της έπεσε μετά από μόλις 2 εβδομάδες?

 

Το Lash Lift σταθεροποιείται εντός 24 ωρών μετά τη θεραπεία. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, τα λέπια των βλεφαρίδων κλείνουν φυσικά, στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν από τη υπηρεσία και όλοι οι δισουλφιδικοί δεσμοί αποκαθίστανται.

Μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του lift μόνο με υψηλή θερμοκρασία (όπως το άνοιγμα μιας πόρτας φούρνου πολύ κοντά στο πρόσωπο) και με χημικά – δεν πέφτει από μόνο του!

Συνήθως, όταν οι άνθρωποι λένε ότι το lift τους έχει πέσει, σημαίνει απλώς ότι έχουν μεγαλώσει οι βλεφαρίδες και είναι ώρα για νέο!

Άδεια και πνευματικά δικαιώματα :  Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License

Πηγή : Ruthie Belle

Περισσοτερα
Άρθρα

Scroll to Top